Auteur Topic: taartbodem van rijstmeel en boekweitmeel  (gelezen 7357 keer)

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8875
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
taartbodem van rijstmeel en boekweitmeel
« Gepost op: januari 28, 2008, 11:22:39 »
Deze bodem is van zandtaartdeeg. Hij is bedoeld om er een vulling bovenop te doen, ik maakte hem als bodem voor een kwarktaart, je kunt er ook vruchtjes op doen met slagroom bv. Mijn zoontje vindt hem "kaal" ook lekker, gewoon in puntjes gesneden, net als boterkoek.

100 g. basterdsuiker
75 g. boekweitmeel
75 g. rijstmeel
65 g. harde boter
1 ei
half zakje vanillesuiker
8 g. bakpoeder
halve theelepel zout

1. Meng boekweitmeel, rijstmeel, bakpoeder en zout.
2. Voeg suiker en vanillesuker toe.
3. Voeg de boter toe en snij deze in stukjes, voeg het ei toe en kneed een goed samenhangend deeg.
4. Laat het deeg ongeveer een half uur in de koelkast opstijven.
5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
6. Vet een springvorm in en rol het deeg uit ter grootte van de springvorm en leg het daar voorzichtig in.
7. Bak de bodem in het midden van de oven in 25 minuten gaar en bruin.

Dit recept komt uit de oude receptenmap van de regio Gelderland van de NCV.
Mijn zoon (21) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

Liz

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 4125
  • Geslacht: Vrouw
Re: taartbodem van rijstmeel en boekweitmeel
« Reactie #1 Gepost op: januari 28, 2008, 12:02:18 »
klinkt makkelijk en voedzaam, bedankt
Coeliakie sinds augustus 2005, marsh 3B: glutenvrij en tarwezetmeelvrij sinds augustus 2005, ook zonder dextrose, glucose en maltodextrine op basis van tarwe. Verder lactose-intolerant en heel gevoelig voor soja.