Auteur Topic: Franse uiensoep  (gelezen 4576 keer)

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1786
    • glutenvrij kookhoekje
Franse uiensoep
« Gepost op: september 09, 2007, 19:03:42 »
Franse uiensoep

Snijd 4 grote uien in schijven en fruit deze in een grote pan, op een matig vuur, in 30 gram boter samen met een mespuntje suiker, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, een mespuntje rozemarijn, zout en peper in 5 minuten goudbruin.

Giet er 1 liter bouillon en 1 eetlepel wijnazijn bij. Laat dit op een laag vuur, onder af en toe roeren, 15 minuten heel zachtjes koken. Voeg 2 dl droge witte wijn toe en laat alles in nog 15 minuten zachtjes gaar koken. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Schep de soep in ovenvaste kommen, maar doe ze niet te vol.

Leg op de soep enkele sneetjes licht geroosterd stokbrood. Verdeel er 100 gram gerarspte belegen Goudse kaas over. Zet de kommen in een voorverwarmde oven van 250 graden of onder een hete grill en laat de kaas goudbruin kleuren (gratineren).

Dit recept komt uit een kookboekje van Blue Band.
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje