Auteur Topic: Chocolade Smile Taart  (gelezen 2670 keer)

lies merceij

  • Global Moderator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 29662
  • Geslacht: Vrouw
Chocolade Smile Taart
« Gepost op: juni 27, 2007, 12:22:20 »
Ingrediënten
 
fudge
·   300 g  Hammermühle Mehl-Mix Rustikal
·   125 ml melk
·   1 theelepel vanille-essence
·   3 eieren, gesplitst
·   2 theelepels bakpoeder (bv. wijnsteenbakpoeder van Ekoland)
·   4 eetlepels instantkoffie (bv. oploskoffie Rood melange Nescafe Nestlé)
·   280 g basterdsuiker
·   85 g zachte ongezouten boter
·   85 g pure chocolade
·   125 ml zure room
·   boter om in te vetten

glazuur
·   175 g pure chocolade
·   50 g ongezouten boter
·   150 ml dubbele espresso
·   1 theelepel vanille-essence (Baukje)
·   300 g poedersuiker
versiering
·   Slagroom en poedersuiker
 

Bakbenodigdheden
ronde cakevorm met een diameter van 24 cm.

Werkwijze
glazuur
Smelt de chocolade en de boter, laat het iets afkoelen. Roer de koffie met de vanille-essence en de poedersuiker erdoor. Laat het glazuur 3 uur afkoelen.
fudge
Verwarm de oven voor op 180°C en beboter de cakevorm.
Sla de eiwitten stijf en voeg 80 g basterdsuiker toe. Zet de stijf geslagen eiwitten even apart.
Roer het bakpoeder door de bloem. Roer de vanille-essence door de eierdooiers. Verwarm de melk in een steelpan en roer de koffie erdoor. Laat afkoelen.
Roer 200 g suiker door de zachte boter en voeg de vanille-eierdooiers toe. Voeg al roerend de gesmolten chocolade, de bloem, de afgekoelde koffiemelk en de zure room toe.
Roer de stijf geslagen eiwitten door het chocolademengsel en stort het in de cakevorm. Bak de fudge in 30 minuten gaar en laat hem afkoelen.
bovenlaag
Snij de afgekoelde fudge in 2 lagen.
Besmeer de lagen met glazuur, stapel de lagen weer op en besmeer ten slotte de boven- en zijkanten met glazuur.
Knip uit karton een smile-figuur en bestrooi de taart met poedersuiker door de mal heen. Versier de taart eventueel met slagroom.

Bron Chantal

[verwijderd door de beheerder]
Vrouw van Aad: Aad is glutenvrij en tarwezetmeelvrij en  MGD vrij sinds 2003 en lactosevrij.