Auteur Topic: Gebonden Aspergesoep  (gelezen 4446 keer)

Sonja2

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 247
  • Geslacht: Vrouw
Gebonden Aspergesoep
« Gepost op: mei 21, 2006, 20:52:35 »
Het koken gaat me steeds beter af en ook de niet glutenvrije personen in de familie vonden deze soep erg lekker, dus ik hoop dat het een plekje in het receptenarchief verdient.

Ingredienten:
Soepvlees
Kruidenbuideltje (honig)
evt. Zout
Boter
bloem (schar mix C)
Asperges vers of uit pot
Room of Sojacuisine


Maak een bouillon van 350 gram soepvlees, 2 liter water, 1 kruidenbuideltje en zout naar smaak.
Dit laat je 1 uur trekken.
Dan smelt je 3 eetlepels boter, je laat deze niet bruin worden, en voeg er 5 eetlepels bloem bij. Goed blijven roeren tot het een glad geheel is zonder klonten.
Dan verwijder je het soepvlees en het kruidenbuideltje uit de bouillon en voeg je het boter en bloemmengsel erbij, goed blijven roeren tot het een glad geheel is.
De asperges erbij en dan de room.
En voila de soep is klaar.

Je kan de asperges ook vervangen voor champignons.

Groeten Sonja