Auteur Topic: Krawp Khem (krokante poffertjes)  (gelezen 2264 keer)

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1786
    • glutenvrij kookhoekje
Krawp Khem (krokante poffertjes)
« Gepost op: april 09, 2006, 22:03:15 »
Krawp Khem (krokante poffertjes)

Benodigdheden:
2 kopjes bloem
1/2 kopje rijstmeel
1 ei
1/4 kopje plantaardige olie
1/4 kopje water
1/8 theelepel zout

Benodigdheden voor de saus:
1 1/2 theelepel vissaus
1/2 kopje palmsuiker
2 theelepels water
2 theelepels plantaardige olie
3 theelepels gehakte knoflook
1 theelepel peper

Bereiding:
Meng de bloem en het rijstmeel. Voeg het ei en de olie toe en kneed tot een zachte deeg. Laat 10 minuten rusten. Rol het deeg tot een dun vel, en snijdt het in stukken van 7 x 7 cm.
Verwarm de olie in de friteuse tot 190 C. Bak de stukjes deeg tot ze goudgeel en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bereiding van de saus:
Doe 2 theelepels olie in een pan en verwarm zachtjes.
Voeg de gehakte knoflook, peper, palmsuiker en vissaus toe. Blijf roeren tot alle suiker opgelost is en het mengsel stroperig wordt.
Drenk de krokante poffertjes in de saus tot ze helemaal bedekt zijn met de saus, en laat ze uitgespreid afkoelen uit op een dienblad.
Bewaar in een luchtdichte doos.
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje