Auteur Topic: spier/gewrichtspijn  (gelezen 25960 keer)

Annikka

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 3217
Re:spier/gewrichtspijn
« Reactie #60 Gepost op: mei 31, 2012, 16:46:58 »
Bedankt Nynke.
Mijn spierpijn is de laatste dagen goed opgeknapt. Ik had een ander hoofdkussen nodig. Daar kreeg ik dus spierpijn van vanaf halverwege mijn hoofd tot halverwege mijn rug. Allemaal knopen zaten er en ik had er flink hoofdpijn van.
Geen officiŽle diagnose voor coeliakie. Ik eet glutenvrij sinds februari 2010. Ik verdraag ook geen soja, suiker, dierlijke melkproducten en veel E nummers. Ik heb naast glutenproblemen, chronische vermoeidheid en astma. Bij periodes heb ik last van reuma en fybromyalgie.

Cbnl

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 2
Re:spier/gewrichtspijn
« Reactie #61 Gepost op: juni 05, 2012, 19:38:22 »
Hoi
 dit herken ik enorm. Constante spierpijn, gewrichtspijn polsen, heupen lage onderrug en uitval van benen of fingers. Dit alles is naar mijn weten gerelateerd aan d en b12tekort. Iig bij suppletie daarvan kan ik voor t eerst in 5 jaar weer mn vingers bewegen, geen uitval meer of evenwichtsproblemen, warrig en duizelig etc. Nu ben ik al wel 1,5 jr 2x pw b12 injecties en 1x pw 1ml d hormoon vloeistof daarvoor innemen. Sinds glutenvrij eten gaat het nog beter. Na ong 6/8 weken na 1e injectie b12 begonnen ledematen te tintelen en warm te worden. waarna het steeds beter ging en de spierkrampen zijn inmiddels geen constante factor meer na zeker 5 jaar. Maar af en toe injectie helpt niet, gewoon op staan 2x pw volgens farmeceutisch kompass mocht de huisarts niet willen meewerken. Dat is nml de standaardvoorschrijven indien neurologische klachten. En vaak zeggen huisartsen dat er geen tekort is volgens hun norm maar bij duidelijke klachten is het voorschrift gewoon injecties! Ten slotte is het een opnametekort die zeker uit ceuliakie kan ontstaan. De injecties zet ik inmiddels zelf en geeft me vrijheid door te injecteren wanneer ik het nodig heb alhowel het zeker een jaar was voordat ik qua energieniveau niet van injectie tot injectie leefde. Dat is gelukkig nu ook verbeterd.
Jammer genoeg is mn huisarts weer de mist ingegaan en me op een glutenvrijdieet gezet zonder een officiele diagnose maar pas nadat ik mn dossier wilde inzien en erachter kwam dat bloedtesten op antistoffen gewoon genegeerd waren. Hoop deze week te horen wat ik nu moet doen van de Vu arts. volgens mij wil hij bloed en bioptie nu en dan een glutenbelasting waarna weer hetzelfde.
Zie daar vreselijk tegenop want na paar weken geen supplementen innemen en als uitprobeersel een stokbrood en 1xkom muesli eten gaf erg veel pijn en vermoeidheid plus kramp die ik al een jaar niet meer heb gehad. Nu had ik niet erg vaak buikkrampen voor die tijd maar dit maakte het voor mij wel duidelijk.
Alleen wel bang dat uit bloedtest of biopt niets zal blijken na 5 mnd glutenvrij en zeer bang voor terugval naar extreme vermoeidheid en niet kunnen bewegen bij een glutenbelastingsperiode..

Anyways: ga aan de b12, baadt het niet dan schaad het zeker niet want je neemt alleen op wat je nodig hebt en na 3 dagen is het iig weer uit je lijf (vandaar 2xpw injdctie).
Succes!!!