Auteur Topic: Marsepeintaart  (gelezen 7621 keer)

-aatje-

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2115
  • Geslacht: Vrouw
  • van zaadje tot bloem
Marsepeintaart
« Gepost op: januari 26, 2012, 19:25:43 »
Hier een Marsepein Taart gemaakt door mijn dochter en ik  :lol:

De marsepein hebben we ook zelf gemaakt en gekleurd met bietensap en cacoa  ;)

voor de eerste keer niet slecht toch??

voor recept : 24kitchen
coeliakie sinds 12 april 2007,marsh 3c
                                
ééneiige tweelingzus van Ceetje,ook hier op het forum

yvonnezet

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 12768
  • Geslacht: Vrouw
Re:Marsepeintaart
« Reactie #1 Gepost op: januari 26, 2012, 19:28:57 »
Ziet er mooi en lekker uit!!  :duimop:
Moeder van Susanne(14-10-1998) en Isabelle(27-11- 2000). Bij Isabelle in maart/mei 2006 veel antistoffen gluten in bloed. In juni 2006 biopt, geen afwijkingen. Toch op glutenvrij dieet. Sinds okt 2006 ook tarwezetmeelvrij en in januari 2007 definitief coeliakie vastgesteld na kleuring van biopt.

-aatje-

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2115
  • Geslacht: Vrouw
  • van zaadje tot bloem
Re:Marsepeintaart
« Reactie #2 Gepost op: januari 26, 2012, 19:42:42 »
dank je Yvonne , ja en dat zonder iets van kleurstoffen oid toe te voegen  ;)
coeliakie sinds 12 april 2007,marsh 3c
                                
ééneiige tweelingzus van Ceetje,ook hier op het forum

PUKKIE

  • Gast
Re:Marsepeintaart
« Reactie #3 Gepost op: januari 26, 2012, 19:45:16 »
Nice...ben benieuwd naar de smaak.

-aatje-

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2115
  • Geslacht: Vrouw
  • van zaadje tot bloem
Re:Marsepeintaart
« Reactie #4 Gepost op: januari 26, 2012, 19:48:24 »
ik ook  :P ik ga zo koffie zetten en dan een punt taart nemen  :D
coeliakie sinds 12 april 2007,marsh 3c
                                
ééneiige tweelingzus van Ceetje,ook hier op het forum

PUKKIE

  • Gast
Re:Marsepeintaart
« Reactie #5 Gepost op: januari 26, 2012, 19:49:48 »
Geniet er lekker van...

ingridmcp

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 409
Re:Marsepeintaart
« Reactie #6 Gepost op: januari 26, 2012, 20:23:57 »
Wat ziet die er mooi uit.
Maar hoe doe jij het met je marsepein? En de taart binnenin?

Ik heb van de week een glutenvariant gemaakt, maar ik wil ook graag een glutenvrije variant zonder te veel kleurstoffen en dergelijke en dan is een recept wel erg gemakkelijk.
Glutenvrij sinds vorig jaar augustus 2010. Onze jongste zoon en hij is nu ruim 3 jaar.

Adreg50

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 11333
  • Geslacht: Vrouw
  • Lachen is gezond
Re:Marsepeintaart
« Reactie #7 Gepost op: januari 26, 2012, 20:26:05 »
Waaaauw ik heb koffie voor me staan, en een leeg schoteltje voor de taart, hoe smaakt ie
Sinds januari 2004 coeliakie gediagnostiseerd.

willy w

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2869
  • Geslacht: Man
  • de foto
Re:Marsepeintaart
« Reactie #8 Gepost op: januari 26, 2012, 20:28:14 »
Lekkerrrrrrr eet smakelijk,en bewaar een stukje voor ons  :P
Sinds 1 april glutenallergie,na bloedonderzoek en de biop was het duidelijk nu ruim half jaar bezig en de klachten zijn stukken verminderd

-aatje-

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2115
  • Geslacht: Vrouw
  • van zaadje tot bloem
Re:Marsepeintaart
« Reactie #9 Gepost op: januari 26, 2012, 20:47:53 »
hier komt het puntje voor jullie ....en de smaak is echt mmmmmmm
coeliakie sinds 12 april 2007,marsh 3c
                                
ééneiige tweelingzus van Ceetje,ook hier op het forum

-aatje-

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2115
  • Geslacht: Vrouw
  • van zaadje tot bloem
Re:Marsepeintaart
« Reactie #10 Gepost op: januari 26, 2012, 20:49:57 »
Wat ziet die er mooi uit.
Maar hoe doe jij het met je marsepein? En de taart binnenin?

Ik heb van de week een glutenvariant gemaakt, maar ik wil ook graag een glutenvrije variant zonder te veel kleurstoffen en dergelijke en dan is een recept wel erg gemakkelijk.
hier het recept voor je !

Ingrediënten

Cake

50 g boter
100 g suiker
4 eiwitten
5 eidooiers
100 g bloem
Fruitvulling

200 g rood diepvriesfruit
125 g suiker
20 g maïzena
Mascarponecrème

250 g zachte boter
150 g poedersuiker
200 g mascarpone
Marsepein

300 g witte amandelen
375 g poedersuiker
75 ml rode bietensap
1 eiwit
50 g cacaopoeder
Extra nodig

1 springvorm (doorsnede ca 20 cm)
mixer
deegroller
taartvorm (doorsnede ca 10 cm)
boter om in te vetten
bakpapier

Bereiding :

Cake
Verwarm de oven op 180 ºC. Vet de springvorm in met boter en leg bakpapier op de bodem.
Smelt de boter.
Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain marie schuimig.
Meng de eidooiers door het eiwit.
Spatel de bloem en de boter door het eimengsel en schenk het beslag in de springvorm.
Bak het beslag in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart afkoelen, haal hem uit de vorm en verwijder het bakpapier.

Fruitvulling
Breng het fruit met de suiker aan de kook. Roer de maïzena aan met water en roer door het fruit. Kook circa 2 minuten door en laat de fruitvulling afkoelen.

Mascarponecrème
Roer de boter met de poedersuiker en de mascarpone luchtig.

Marsepein
Maal de amandelen met de poedersuiker, het bietensap en het eiwit fijn en kneed met de hand goed door.
Meng cacaopoeder door twee derde van de marsepein.

Taart
Snijd de cake in 3 lagen.
Besmeer de onderste laag met de fruitpuree. Leg de volgende laag cake erop en besmeer met een laagje mascarponecrème.
Leg de derde laag cake erop en besmeer de bovenkant en zijkant van de taart met de overige mascarponecrème.
Laat de taart circa 15 minuten opstijven in de koelkast.
Schep de rest van de marscarponecrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

Rol de roze marsepein uit en steek er met de taartvorm van circa 10 centimeter doorsnee een cirkel uit en leg deze op de bovenkant van de taart. Leg er een cirkel bakpapier van dezelfde maat op.
Bewaar de rest van de roze marsepein.
Rol de bruine marsepein dun uit tot een grote lap en bedek de taart ermee.
Snijd de overtollige marsepein weg en bewaar de restjes bruine marsepein.

Snijd de bovenkant van de taart, tot aan de rand van het bakpapiertje, kruislings enkele malen in.
Vouw de punten bruine marsepein naar buiten en verwijder het bakpapier.
Spuit toefjes mascarponecrème op de taart en rol van de restjes roze marsepein kleine balletjes en een lange dunne rol.
Rol van de restjes bruine balletjes marsepein balletjes en wentel de roze en bruine balletjes door de suiker.
Vouw de rol om de onderkant van de taart en garneer met de balletjes marsepein.

bron: 24kitchen
coeliakie sinds 12 april 2007,marsh 3c
                                
ééneiige tweelingzus van Ceetje,ook hier op het forum

PUKKIE

  • Gast
Re:Marsepeintaart
« Reactie #11 Gepost op: januari 26, 2012, 20:51:13 »
Lekker maar wel veel calorieën..

willy w

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2869
  • Geslacht: Man
  • de foto
Re:Marsepeintaart
« Reactie #12 Gepost op: januari 26, 2012, 20:55:21 »
Ben ik blij dat ik niet op de calorieen hoeft te letten  :D
Sinds 1 april glutenallergie,na bloedonderzoek en de biop was het duidelijk nu ruim half jaar bezig en de klachten zijn stukken verminderd

-aatje-

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2115
  • Geslacht: Vrouw
  • van zaadje tot bloem
Re:Marsepeintaart
« Reactie #13 Gepost op: januari 26, 2012, 21:07:14 »
ik ook niet Willy,ik heb ze juist nodig  :P
coeliakie sinds 12 april 2007,marsh 3c
                                
ééneiige tweelingzus van Ceetje,ook hier op het forum

petraw

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 4989
Re:Marsepeintaart
« Reactie #14 Gepost op: januari 26, 2012, 21:41:09 »
Lekker maar wel veel calorieën..
Pukkie, een voordeel van taart is dat je de stukjes net zo groot mag afsnijden als je zelf wil ;)
Ziet er lekker uit, Aatje!