Auteur Topic: Venkelsoep met saffraan  (gelezen 2586 keer)

Foem

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 61
  • Geslacht: Vrouw
Venkelsoep met saffraan
« Gepost op: januari 16, 2012, 23:11:47 »
Heerlijke Venkelsoep met Saffraan

Wat heb je nodig: (recept is voor 6 personen)
- 25 gr boter
- 1 ui fijngesnipperd
- 425 gr Venkel, fijngehakt (ongeveer 2 grote)
- 125 ml witte wijn
- enkele draden Saffraan
- 1 liter groentebouillon
- 175 gr créme fraiche
- Zout & zwarte peper

Laat de boter smelten in een braadpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de venkel toe en met de deksel op de pan 10 minuten op laag vuur verwarmen tot de venkel gaar is. Af en toe roeren.

Schenk de wijn erbij. Zet het vuur hoger en laat het vocht inkoken

Wrijf de saffraandraadjes fijn, met een stamper in een vijzel. (of mee pureren) Schenk er vervolgens wat bouillon bij.

Het saffraanvocht door de resterende bouillon mengen en bij de venkel schenken.
Al roerend aan de kook brengen.
Alles met de deksel op de pan 15-20 minuten zachtjes koken of tot de venkel heel gaar is.

De soep enigszins laten afkoelen en gladpureren. Nu nog even de créme fraiche toevoegen (wel nog even goed roeren) en naar smaak peper en zout.
Erg leuk om in een DS bolletje te serveren. (eerst natuurlijk dakje eraf snijden en uithollen dan soep inschenken)

Eet smakelijk!

(Dit recept komt uit een vegetarisch kookboek, alleen weet ik niet meer welke)


Vlearmoes

  • Gold Member
  • Berichten: 4030
  • Geslacht: Man
  • gluten-free warrior
Re:Venkelsoep met saffraan
« Reactie #1 Gepost op: januari 16, 2012, 23:16:03 »
Dit noem ik nou een heerlijk ontbijt soepje   :eten2:
Coeliakie diagnose eind 2003

Foem

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 61
  • Geslacht: Vrouw
Re:Venkelsoep met saffraan
« Reactie #2 Gepost op: februari 10, 2012, 18:15:22 »
Ontbijt, Lunch, Diner, kan allemaal!
Lekker met plakjes DS broodje uit de oven met een beetje olijfolie en kruiden.... hmmm smullen!