Auteur Topic: belgische oliebollen  (gelezen 1951 keer)

Bren

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2021
  • Geslacht: Vrouw
    • basket white star
belgische oliebollen
« Gepost op: januari 10, 2012, 22:34:54 »
Op de jaarlijkse wintermarkt van de vlaamse coeliakievereniging zijn er altijd oliebollen te krijgen. Mijn mama is er zot van en nu stond in het tijdschrift hun recept. Ik wil het jullie natuurlijk meegeven.

250gr Nogluten bloem
2,5dl melk
5g droge gist
1 dessertlepel olie
1 dessertlepel suiker
1 ei
bloemsuiker om te bestrooien

Bereiding
Bloem, gist en suiker mengen.
Melk en olie licht verwarmen tot +/- 40° en samenvoegen.
Het ei in zijn geheel toevoegen.
Deeg laten rijzen tot het volume verdubbeld is.

Met een soeplepel (voorafgaandelijk in olie gedompeld om het kleven te voorkomen) een schepje deeg nemen en in de frituurolie (180°C) laten glijden.
De oliebol omdraaien om ook de andere kant te laten bruinen.

Smakelijk
Eind september 2011 werd bij ons jongste zoontje naast zijn kippenei-allergie ook coeliakie vastgesteld. Gelukkig krijg ik veel hulp van mijn mama die zelf sinds 2007 weet dat ze glutenvrij moet eten.
Groetjes uit België