Auteur Topic: Tarte Tatin  (gelezen 5453 keer)

Anges

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 56
  • Geslacht: Vrouw
  • Als je loslaat heb je 2 handen vrij.
Tarte Tatin
« Gepost op: juli 26, 2009, 21:29:33 »
Tarte Tatin



Melkvrij - glutenvrij - eivrij - histaminevrij - notenvrij....noem maar op!

Kan worden uitgevoerd met andere vruchten :)


IngrediŽnten

    * 150 g bloem (Glutenvrij mix C)
    * 125 g koude roomboter (Melkvrij = wajang boter)
    * 150 g kristalsuiker
    * 6 middelgrote appels (bijv. Golden Delicious of Jonagold) (ik had aan 4 genoeg)

Materialen

    * taartvorm met dikke bodem of ovenschaal (24 cm)

Voorbereiden

(kan enkele uren tot dag tevoren): (ik deed het een uur van te voren ging prima)
Bloem boven kom zeven. Van boter 100 g in bloem leggen en kruislings met 2 messen in kleine blokjes snijden. Mespunt zout, 75 g suiker en 2-3 el ijskoud water toevoegen en geheel met koele handen snel tot stevig deeg kneden. Deegbal in plasticfolie verpakken en 1 uur in koelkast laten rusten. Appels schillen, in kwarten snijden en ontpitten. Taartvorm dik invetten met rest van boter. Rest van suiker erover strooien. Appels op bolle kant tegen elkaar aan in taartvorm leggen. Schaal 15 min. (op vlamverdeler) op laag vuur zetten, tot suiker is gesmolten en lichtbruin kleurt. (ik deed het 15 min op de onderste grill van de combioven, het carameliseren is niet noodzakelijk) Vorm van vuur nemen. Intussen werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbal uitrollen tot lap die iets groter is dan taartvorm. Eventueel wat extra bloem toevoegen als deeg te plakkerig is. Deeglap op appels leggen en aan zijkant rond appels vouwen. Bovenkant even aandrukken zodat appels weer goed op bolle kant liggen. Gaatje in deeg maken zodat tijdens bakken stoom kan ontsnappen. Taart afbakken of in plastic zak verpakt tot gebruik in koelkast zetten.

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 įC. Taart uit plastic zak halen en op kamertemperatuur laten komen. Voorbereide taart op rooster ca. 20 min. in midden van oven schuiven, tot deeg goudbruin en gaar is. Vorm uit oven nemen en taart 5 min. laten afkoelen. Grote schaal op vorm leggen, samen draaien en taart voorzichtig uit vorm laten glijden.

Smakelijk  :jump:

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=312846
Even stilstaan en ontspan...   is de oplossing voor veel van onze kwalen.

lies merceij

  • Global Moderator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 29662
  • Geslacht: Vrouw
Re:Tarte Tatin
« Reactie #1 Gepost op: juli 26, 2009, 21:46:41 »
Dat ziet er lekker uit  :duimop:
Vrouw van Aad: Aad is glutenvrij en tarwezetmeelvrij en  MGD vrij sinds 2003 en lactosevrij.

Lieske

  • Gast
Re:Tarte Tatin
« Reactie #2 Gepost op: juli 26, 2009, 21:47:36 »
goed idee Anges  :duimop: