Auteur Topic: Abrikozenvlaai  (gelezen 13148 keer)

Lieske

  • Gast
Abrikozenvlaai
« Gepost op: december 06, 2008, 17:31:37 »
Abrikozen Vlaai

Voor de Bodem
/////////////////////////
350 gram Schár B Mix
300 ml     Water
  10 gram Gist
   snufje zout

Voor de vulling
/////////////////////////
1 groot Blik Abrikozen
Suiker naar smaak

Laat de Abrikozen in een zeef uitlekken,pureer de helft en snijd
de andere helft klein(of gebruik de hele Abrikozen)
Voeg eventueel suiker toe
Maak van meel,gist en water een soepel deeg.
Rol het deeg uit op met meel bestrooit plasticfolie en bekleed
een ingevette Vlaaivorm met het deeg,het deeg moet aan alle
kanten goed tegen de rand van de vorm opgezet zijn.
Snij het overtollige deeg weg en het deeg op enkele plaatsen
met een vork in en bestrooi de vorm licht met paneermeel.
Verdeel de Abrikozen in de vorm en maak van de rest van
het deeg reepjes en leg deze in ruitvorm op de vlaai
Ik heb de vlaai ongeveer 25 min.in een heteluchtoven
op 200 gr.gebakken.
 
   
                                                 
               

Ajta

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2009
  • Geslacht: Vrouw
Re: Abrikozenvlaai
« Reactie #1 Gepost op: december 06, 2008, 18:07:51 »
Heb je het deeg niet in de vorm laten rijzen voordat je hem vulde?
De vlaai ziet er lekker uit trouwens!
Coeliakie sinds februari 2008

ireen123

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1106
  • Geslacht: Vrouw
  • Vanaf oct 2007 gv+tarwevrij
Re: Abrikozenvlaai
« Reactie #2 Gepost op: december 06, 2008, 18:40:22 »
twee vragen

is bij gv deeg het paneermeel wel nodig? gv is droger en het paneermeel dient om het vocht te absorberen.
Mocht je niet veel suiker? Ik mis de suiker bovenop het rasterdeeg, mag trouwens ook dicht deeg met suiker zijn, is voor abrikozenvlaai ook lekker ...mmmmmm.

Nou Lieske inmiddels zul je wel geproeft hebben, als echte Limburgse graag je waardering voor de smaak van de vlaai.

Uiterlijk van de vlaai ziet er al prachtig uit :duimomhoog:

Als dit allemaal perfect is dan de boter/kruimelvlaai...yammie yammie
Of mocht er geen melk in het recept vanwege dieet (lactose?)? De pudding erin, is erg belangrijk bij het recept.
gastroscopie +biopt=biopt negatief
bloed=antist. tarwe
na 1 jaar gv weer aan de gluten vanwege verdere onderzoeken, verschillende klachten terug, dus er moet meer zijn.
ileumcolonoscopie gehad maar afgebroken
lactosetest neg.
19 dec=echo abdomen=?
22 dec=bloed specialist
30 dec=camerapil

Lieske

  • Gast
Re: Abrikozenvlaai
« Reactie #3 Gepost op: december 06, 2008, 20:02:53 »
Heb je het deeg niet in de vorm laten rijzen voordat je hem vulde?
De vlaai ziet er lekker uit trouwens!

  Ik heb de bodem niet laten rijzen,ik wist niet zeker of ik het
  wel of niet zou doen. :?

Lieske

  • Gast
Re: Abrikozenvlaai
« Reactie #4 Gepost op: december 06, 2008, 20:26:39 »
twee vragen

is bij gv deeg het paneermeel wel nodig? gv is droger en het paneermeel dient om het vocht te absorberen.
Mocht je niet veel suiker? Ik mis de suiker bovenop het rasterdeeg, mag trouwens ook dicht deeg met suiker zijn, is voor abrikozenvlaai ook lekker ...mmmmmm.

Nou Lieske inmiddels zul je wel geproeft hebben, als echte Limburgse graag je waardering voor de smaak van de vlaai.

Uiterlijk van de vlaai ziet er al prachtig uit :duimomhoog:

Als dit allemaal perfect is dan de boter/kruimelvlaai...yammie yammie
Of mocht er geen melk in het recept vanwege dieet (lactose?)? De pudding erin, is erg belangrijk bij het recept.


Ik heb de vlaai net geproefd en hij is lekker, maar de bodem is droger dan
"normale"vlaai ,dus paneermeel was misschien niet nodig maar dat heb ik gebruikt omdat de Abrikozen-prut vrij vochtig was.

Aan de suiker bovenop heb ik niet gedacht.

De volgende vlaai wordt idd Pudding- Kruimelvlaai(daar heb ik nl een heel lekker pudding recept voor),maar daar moet ik wel Geitenmelk voor gebruiken ivm een koemelk-allergie ,maar de Abrikozenvlaai had de voorkeur omdat het de favoriete vlaai is van mijn zoon waar ik dit tenslotte voor heb gedaan.  :duimomhoog:

Lirio

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 14856
  • Geslacht: Vrouw
Re: Abrikozenvlaai
« Reactie #5 Gepost op: december 09, 2008, 21:02:52 »
Ik zou ook wat fiberhusk door de bodem doen, dat maakt het minder droog
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"

Lieske

  • Gast
Re: Abrikozenvlaai
« Reactie #6 Gepost op: december 09, 2008, 21:46:28 »
Ik zou ook wat fiberhusk door de bodem doen, dat maakt het minder droog

ik gebruik Fiberhusk heel vaak, maar daar heb
ik bij de vlaai niet aan gedacht ,goed idee voor
de volgende keer. :duimomhoog:

Lieske

  • Gast
Re:Abrikozenvlaai
« Reactie #7 Gepost op: september 15, 2010, 19:12:50 »
Abrikozen Vlaai

Voor de Bodem
/////////////////////////
350 gram Schár B Mix
300 ml     Water
  10 gram Gist
   snufje zout

Voor de vulling
/////////////////////////
1 groot Blik Abrikozen
Suiker naar smaak

Laat de Abrikozen in een zeef uitlekken,pureer de helft en snijd
de andere helft klein(of gebruik de hele Abrikozen)
Voeg eventueel suiker toe
Maak van meel,gist en water een soepel deeg.
Rol het deeg uit op met meel bestrooit plasticfolie en bekleed
een ingevette Vlaaivorm met het deeg,het deeg moet aan alle
kanten goed tegen de rand van de vorm opgezet zijn.
Snij het overtollige deeg weg en het deeg op enkele plaatsen
met een vork in en bestrooi de vorm licht met paneermeel.
Verdeel de Abrikozen in de vorm en maak van de rest van
het deeg reepjes en leg deze in ruitvorm op de vlaai
Ik heb de vlaai ongeveer 25 min.in een heteluchtoven
op 200 gr.gebakken.
 
   
                                                 
               

op verzoek van iemand plaats ik hier nog een keer de foto van mijn Abrikozenvlaai.


Renate48

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 8910
  • Geslacht: Vrouw
Re:Abrikozenvlaai
« Reactie #8 Gepost op: september 15, 2010, 19:20:50 »
Dat moet ik maar niet aan mijn man laten zien, dan begint hij gelijk weer te kwijlen. :D
Man heeft in
juli'08: lage HB-waarde tijdens test Sanquin
december"08: diagnose Marsh IIIB
geen klachten alleen bloedarmoede en osteoporose

Lieske

  • Gast
Re:Abrikozenvlaai
« Reactie #9 Gepost op: september 15, 2010, 19:21:24 »
 :D

Renate48

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 8910
  • Geslacht: Vrouw
Re:Abrikozenvlaai
« Reactie #10 Gepost op: september 15, 2010, 19:23:41 »
Nee serieus, Lieske, dat ziet er prachtig uit.
Man heeft in
juli'08: lage HB-waarde tijdens test Sanquin
december"08: diagnose Marsh IIIB
geen klachten alleen bloedarmoede en osteoporose

Lieske

  • Gast
Re:Abrikozenvlaai
« Reactie #11 Gepost op: september 15, 2010, 19:26:58 »
dat weet ik  ;) iemand vroeg naar de foto dus heb ik 'm geplaatst,ik had 'm bijna verwijderd deze week toen ik aan het opruimen was  :O

suske

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 3
  • Geslacht: Vrouw
Re:Abrikozenvlaai
« Reactie #12 Gepost op: juli 30, 2012, 11:38:33 »
hallo, :lol:
ik ben nieuw op deze site en kan dus er nog niet goed met weg;
moet men het deeg van de abrikozentaart laten rijzen of niet
ik heb nog geen ervaring met glutenvrij bakken
dus alvast bedankt :duimop:
suske (Suzanne)

Lieske

  • Gast
Re:Abrikozenvlaai
« Reactie #13 Gepost op: juli 30, 2012, 12:13:57 »
ik heb het deeg niet laten rijzen Suske.

-aatje-

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2115
  • Geslacht: Vrouw
  • van zaadje tot bloem
Re:Abrikozenvlaai
« Reactie #14 Gepost op: juli 30, 2012, 17:40:36 »
Ik heb de vlaai net geproefd en hij is lekker, maar de bodem is droger dan
"normale"vlaai ,dus paneermeel was misschien niet nodig maar dat heb ik gebruikt omdat de Abrikozen-prut vrij vochtig was.

Aan de suiker bovenop heb ik niet gedacht.

De volgende vlaai wordt idd Pudding- Kruimelvlaai(daar heb ik nl een heel lekker pudding recept voor),maar daar moet ik wel Geitenmelk voor gebruiken ivm een koemelk-allergie ,maar de Abrikozenvlaai had de voorkeur omdat het de favoriete vlaai is van mijn zoon waar ik dit tenslotte voor heb gedaan.  :duimomhoog:

heb je het recept voor de pudding Lieske...en moet je de pudding dan als eerste op de bodem smeren en dan de rest ?
coeliakie sinds 12 april 2007,marsh 3c
                                
ééneiige tweelingzus van Ceetje,ook hier op het forum