Auteur Topic: Yoghurtsoep met oregano/gember  (gelezen 2186 keer)

Ali1982

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 231
  • Geslacht: Man
Yoghurtsoep met oregano/gember
« Gepost op: oktober 18, 2008, 21:53:06 »
Ingredienten:

-500 ml yoghurt
-1 liter water
-zout
-ei(bindmiddel)
-100 tot 150 gram rijst
-kruiden: oregano, gember poeder

De yoghurt in de pan. Water bij doen. Goed roeren. Rijst
erbij doen. Daarna ei(volgorde is niet zo belangrijk) erbij
doen en goed roeren.

Dit geheel op het vuur en CONSTANT blijven roeren tot tot het begint
te koken en daarna nog eens 10 minuten laten koken. In principe is het beter
als je de hele tijd blijft roeren, want dan wordt de yoghurt goed
met het  water gebonden(zeg je dat zo trouwens?).

Vuur uit. Zout,oregano en gember poeder kun je nu naar eigen smaak toevoegen.
Waarschijnlijk kun je ook knoflookpoeder toevoegen.

Trouwens sinds ik deze soep eet, heb ik veel minder last van brandend
maagzuur.

Hopelijk is mijn beschrijving enigzins duidelijk.

Groetjes,

Ali

-Glutenvrij sinds ongeveer 3 jaar(zonder diagnose)
-Allergie voor mais(niet meer voor aardappel!)
-leeftijd -29 jaar oud