Auteur Topic: snert.  (gelezen 2557 keer)

lies merceij

  • Global Moderator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 29662
  • Geslacht: Vrouw
snert.
« Gepost op: juli 04, 2004, 22:04:28 »
Ik maak altijd ruim 6 liter.

Anderhalf pak spliterwten.
Een stukje knolselderie+(selderie)
Een prei.
Een ui.
Vlees.
Ik neem.
twee schoudercarbonade.
twee speklapjes.
een of twee stukjes gerookt spek.
Een rookworst(Unox).

Ik doe het in de snelkookpan.
Doe erwten en vlees in de pan.(behalve de rookworst en gerookt spek).
Laat dit een half uur stomen.
Haal het vlees er uit.
Dan er bij doen prei ui knol selderie gerooktspek en het andere vlees(fijn gesneden.(voeg zout en peper naar smaak toe ik doe er ook altijd nog een theelepel sambal bij)
Dit alles nog een half uurtje laten koken.
Op het laatst de rookworst er bij.
Evt nog wat bouillonblokjes.
Krijg je het niet op geen probleem kan heel goed in de vriezer.
Eet smakelijk.
 :eet:



Vrouw van Aad: Aad is glutenvrij en tarwezetmeelvrij en  MGD vrij sinds 2003 en lactosevrij.