Auteur Topic: Jie Woei tong mien (bamisoep)  (gelezen 5358 keer)

lies merceij

  • Global Moderator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 29662
  • Geslacht: Vrouw
Jie Woei tong mien (bamisoep)
« Gepost op: juli 11, 2003, 21:29:18 »
Voor 2a3 personen.
100 gr rice stick.
paar champignons.
lenteuitjes of sjalotjes.
taugé.
een prei.
half blikje bamboeshoots.
een teentje knoflook.
2dl bouillon.
2 schijfjes verse gemberwortel.
een ei.
150 gr gekookte kippenfile of varkensvlees.
1 lepel ketjap(inproba).
wat ham.
zout en peper.

Kook de rice stick(afspoelen onder koud water en goed laten uitlekken.
Verhit in een wok wat olie.
Fruit hierin de uien knoflook en gember.
Dan het vlees er bij bakken(kleingesneden).
Dan de rest van de groente behalve de taugé.
Wat bouillon er bij en even laten koken.
Dan de rice stick en taugé er bij en nog een minuutje laten koken.
Op smaak de ketjap en het zout en peper./
Maak van het ei een omelet en snij die in reepjes.
Snij van de ham ook reepjes.
Doe dit boven op de soep.
Eet smakelijk.
 :hap:


Vrouw van Aad: Aad is glutenvrij en tarwezetmeelvrij en  MGD vrij sinds 2003 en lactosevrij.

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26293
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re:Jie Woei tong mien (bamisoep)
« Reactie #1 Gepost op: augustus 24, 2004, 13:56:39 »
Ik ben echt dol op bamisoep.
Net weer een kom op.
Ik doe er alleen nog extra peultjes door en ik laat de ham weg.
En het ei kluts ik op een gegeven moment door de uien.
Maar voor de rest is mijn recept wel ongeveer hetzelfde.
Ik doe zelf altijd een puntje sambal in mijn kom maar T. niet.
(Ik wilde het net in het archief zetten maar ik controleer altijd even of er niet al een recept staat hier.   :))
 :eet:
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl