Auteur Topic: mokka of chocolade taart  (gelezen 3837 keer)

Nottie

  • Gast
mokka of chocolade taart
« Gepost op: juni 26, 2004, 19:33:10 »
Het recept van het lekker mokka of chocolade taartje van mijn moeder :D

---

Nodig:
- een pak glutenvrij lange vingers
-een bekertje slagroom
- + 1 lepeltje oploskoffie (voor mokka) of cacao (voor chocolade)
-hagelslag

Leg 4 lange vingers langs elkaar op een bordje. Gooi de cacao of koffieoplossing in de slagroom en klop het, net zolang tot het smeerbaar is. Smeer een laagje op de lange vingers en leg er dan weer 4 lange vingers op. Ga zo door tot je vind dat je taart groot genoeg is (wij doen altijd 2 laagjes). Zorg dat je bovenaan altijd smeersel hebt zitten, want daar moet je de vlokken of hagelslag over heen strooien. Zorg wel dat de vlokken en hagelslag glutenvrij zijn!! Zet het taartje ongeveer 2 uur in de koelkast en dan is het klaar om gegeten te worden!

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26293
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re:mokka of chocolade taart
« Reactie #1 Gepost op: juni 26, 2004, 21:46:11 »
Hoi Nottie,

Dat lijkt me lekker !!

Ik heb er alleen een vraagje over. Het bekertje slagroom is dat een bekertje van 125 ml of 250 ml ?
Vast bedankt.  :D
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

Nottie

  • Gast
Re:mokka of chocolade taart
« Reactie #2 Gepost op: juni 27, 2004, 16:43:57 »
250 ml... Maar het ligt er wel aan hoe groot je de taart maakt.. Maar met 2 laagjes is het 250 ml.