Auteur Topic: Schwarzwalderkirsch - taart  (gelezen 11813 keer)

fish

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 936
  • Geslacht: Vrouw
Schwarzwalderkirsch - taart
« Gepost op: juli 20, 2008, 17:53:55 »
Gisteren heb ik deze taart gemaakt en hij was heerlijk. Wel wat werk maar het is de moeite meer dan waard.
recept uit: glutafin glutenvrije recepten.

W. houd niet van chocola dus dat heb ik weggelaten!

IngrediŽnten:
Biscuitdeeg vorm 18-20cm:             Biscuitdeeg vorm 26 cm:
3 eieren                                                      4 eieren
60 gr. glutafin witte bakmix                         80 gr. glutafin witte bakmix
10 gr. maizena (Ik nam tapioca)                 15 gr. maizena
10 gr. gv cacaopoeder (liet ik weg)             15 gr. gv cacaopoeder
100gr. basterdsuiker                                   135 gr. basterdsuiker
zout                                                           zout

Bankerbakkersroom:                        Kersenvulsel en garnering:
25 gr. glutafin witte bakmix                         1/2 l slagroom (k.en k. AH)
2 eidooiers                                                  2 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker                                    1 grote pot kersen zonder pit
50 gr. suiker                                               3 eetlepels maizena
2 1/2 dl melk (Ik nam sojamelk)                 chocoladevlokken
                                                                  (ik nam ammandelschaafsel) 


Bereidingswijze:         
Biscuitdeeg:
1.Verwarm de oven voor tot 160 graden.
2.Bestrijk de springvorm met boter en bestuif met wat bakmix.
3.Breek de eieren in een beslagkom en klop ze met de basterduiker en het zout tot een schuimige massa is verkregen, die als een dik lint van de lepel loopt.
4.Zeef de maizena, de cacaopoeder en de bakmix en voeg dit toe aan de eieren en mix dit tot een gelijkmatig en luchtig deeg ontstaat.
5.Doe het deeg over in de vorm (deze mag ten hoogste voor tweederde gevuld worden)
6.Plaats de vorm in de oven en bak de taart in 30 a 40 min. lichtbruin en gaar.
7.Zet de oven uit en laat het gare gebak nog circa 5 min. in de geopende oven staan.
8.Verwijder de rand van de springvorm, snijd de taart evt. eerst los.
9.Plaats de taart op een groot bord of taartbodem en laat hem afkoelen.

Banketbakkersroom:
1.Roer de eidooiers de vanillesuiker en de suiker glad, (doe dit in een ruime kom).
2.Meng de bakmix en een gedeelte van de melk door het eimengsel.
3.Breng de rest van de melk aan de kook en zet vervolgens het gas laag.
4.Voeg langzaam, al roerend de hete melk toe aan het mengsel in de kom.
5.Doe het mengsel vervolgens terug in de pan en breng het al roerend weer aan de kook.
6.Laat de dikke pudding afkoelen. (Zet de pan in een bak met koud water, wel regelmatig roeren).

Het kersenvulsel:
1.Houd voor de garnering enkele kersen uit de pot achter (ik nam hiervooor verse    kersen)
(mijn eigen idee: een borrelglaasje creme de cassis bij de kersen.
2.Vermeng de maizena (of tapiocameel) met een klein beetje kersensap en roer dit tot een papje.
3.Breng de kersen met het sap aan de kook en voeg al roerende het meelpapje toe.
4.Laat de pan met het mengsel afkoelen in een bak koud water.

Afwerking:
1.Snijd de taart 2x overlangs in drie lagen.
2.Bedek de onderste laag met het kersenmengsel.
3.Plaats hierop de middelste laag en bedek deze met de banketbakkersroom.
4.Leg hierop de bovenste laag.

Garnering:
1.Bestrijk de taart geheel met slagroom en plak er chocoladevlokken rondom. (hiervoor gebruikte ik ammandel snippers, even in een droge koekenpan licht geroosterd)
2.Versieren met toefjes slagroom en kersen.

Echt taart zoals taart kan smaken, ook zonder de cacao en de chocovlokken, heerlijk. Jammer hij is al op, er waren veel kapers op de kust, sommigen hebben er een neus voor en komen net toevallig op het juiste moment even aanwaaien he, wat dat betreft had ik er beter maar direct 2 grote kunnen maken.
Ik ga er binnenkort weer een maken maar dan in het geheim  :D
November 2006 na jarenlang sudderende klachten: diagnose coeliakie, marsh 3b, tevens lactose beperking.

Lirio

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 14856
  • Geslacht: Vrouw
Re: Schwarzwalderkirsch - taart
« Reactie #1 Gepost op: juli 20, 2008, 18:27:29 »
Klinkt heel goed en zeker een keer het proberen waard!
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1786
    • glutenvrij kookhoekje
Re: Schwarzwalderkirsch - taart
« Reactie #2 Gepost op: juli 20, 2008, 18:31:34 »
Ik ga er binnenkort weer een maken maar dan in het geheim  :D
Ga je dan ook een foto maken?
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje

fish

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 936
  • Geslacht: Vrouw
Re: Schwarzwalderkirsch - taart
« Reactie #3 Gepost op: augustus 03, 2008, 17:59:15 »
Ik heb in het geheim een nieuwe taart gemaakt en dus komen er nu foto's.
Hij smaakte weer fout lekker  :D
November 2006 na jarenlang sudderende klachten: diagnose coeliakie, marsh 3b, tevens lactose beperking.

fish

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 936
  • Geslacht: Vrouw
Re: Schwarzwalderkirsch - taart
« Reactie #4 Gepost op: augustus 03, 2008, 18:01:32 »
Oeps, beeeeeeeetje groot uitgevallen  :O die foto's. Nou is het eindelijk gelukt ze rechtstreeks hier te plaatsen en nou zijn ze zo onwijs grooot en ehhhhhhhhh, Kweenie hoekze kleiner krijg???
Wie helpt???
November 2006 na jarenlang sudderende klachten: diagnose coeliakie, marsh 3b, tevens lactose beperking.

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26293
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re: Schwarzwalderkirsch - taart
« Reactie #5 Gepost op: augustus 03, 2008, 18:02:38 »
Ik heb de foto kleiner gemaakt. De taart ziet er erg lekker uit Fish !
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1786
    • glutenvrij kookhoekje
Re: Schwarzwalderkirsch - taart
« Reactie #6 Gepost op: augustus 03, 2008, 18:02:59 »
Ziet er werkelijk overheerlijk uit. :duimomhoog:
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje

fish

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 936
  • Geslacht: Vrouw
Re: Schwarzwalderkirsch - taart
« Reactie #7 Gepost op: augustus 03, 2008, 18:04:10 »
Whaa, zelfs mijn beeld op het scherm werd reusachtig, snap ik dus niet. Bedankt Bontelli.
November 2006 na jarenlang sudderende klachten: diagnose coeliakie, marsh 3b, tevens lactose beperking.

fish

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 936
  • Geslacht: Vrouw
Re: Schwarzwalderkirsch - taart
« Reactie #8 Gepost op: augustus 03, 2008, 18:06:01 »
Sjonge wat kunnen jullie dat goed  :lol2:.
Ik had nog 3 foto's meer verzonden (dacht ik) van de opbouw van de taart maar hij heeft alleen de laatste gepakt. Moet ik ze allemaal afzonderlijk sturen?
November 2006 na jarenlang sudderende klachten: diagnose coeliakie, marsh 3b, tevens lactose beperking.

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1786
    • glutenvrij kookhoekje
Re: Schwarzwalderkirsch - taart
« Reactie #9 Gepost op: augustus 03, 2008, 18:08:08 »
Je moet de foto's eerst verkleinen en dan pas plaatsen. Je mag namelijk maar 20.000kb plaatsen. Als de foto's dan inmens groot zijn, dan heb je dat snel bereikt. ;)
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje

fish

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 936
  • Geslacht: Vrouw
Re: Schwarzwalderkirsch - taart
« Reactie #10 Gepost op: augustus 03, 2008, 18:11:11 »
20 kb, ga ik proberen, geen idee hoe maar experimenteren leverd vast weer wat op. Wordt vervolgd dus. Zijn nu 1.82 MB ???
November 2006 na jarenlang sudderende klachten: diagnose coeliakie, marsh 3b, tevens lactose beperking.

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1786
    • glutenvrij kookhoekje
Re: Schwarzwalderkirsch - taart
« Reactie #11 Gepost op: augustus 03, 2008, 18:19:24 »
20 kb, ga ik proberen, geen idee hoe maar experimenteren leverd vast weer wat op. Wordt vervolgd dus. Zijn nu 1.82 MB ???
Nee, 20.000 kb. ;)
Als je de foto niet groter laat worden dan 640x480 dan zit je gemiddeld + onder de 100 kb. Dan kan je gerust 4 foto's in een keer plaatsen. ;)
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje

lies merceij

  • Global Moderator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 29662
  • Geslacht: Vrouw
Re: Schwarzwalderkirsch - taart
« Reactie #12 Gepost op: augustus 03, 2008, 18:41:00 »
Dat ziet er heerlijk uit  :duimomhoog:
Vrouw van Aad: Aad is glutenvrij en tarwezetmeelvrij en  MGD vrij sinds 2003 en lactosevrij.

fish

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 936
  • Geslacht: Vrouw
Re: Schwarzwalderkirsch - taart
« Reactie #13 Gepost op: augustus 03, 2008, 19:00:50 »
Het lukt me niet dus ik hoop dat Bontelli deze reuzenfoto nog eens wil verkleinen. Er volgt er dan nog zo een.
November 2006 na jarenlang sudderende klachten: diagnose coeliakie, marsh 3b, tevens lactose beperking.

fish

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 936
  • Geslacht: Vrouw
Re: Schwarzwalderkirsch - taart
« Reactie #14 Gepost op: augustus 03, 2008, 19:02:27 »
En deze dan ook nog. Dan is het wel compleet.
November 2006 na jarenlang sudderende klachten: diagnose coeliakie, marsh 3b, tevens lactose beperking.