Auteur Topic: Minestronesoep  (gelezen 2970 keer)

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26293
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Minestronesoep
« Gepost op: juni 24, 2004, 16:21:47 »
Minestronesoep


Een glutenvrije Italiaanse maaltijdsoep die altijd prima te eten is.  


IngrediŽnten:  
olijfolie
2 gesnipperde uien
3 in plakjes gesneden wortels
2 preien, in ringen gesneden
4 aardappels in blokjes
250 gr. gekookte witte bonen (ik koop meestal zo'n klein potje)
100 gram spinazie (diepvriesdeelblokjes zijn erg makkelijk)
2 uitgeperste teentjes knoflook
50 gram ontbijtspek in kleine stukjes
100 gram glutenvrije macaroni (ik gebruik meestal Pipette van Schar hiervoor)
4 in parten gesneden tomaten
2 gv bouillontabletten
zout, peper, basilicum en peterselie
geraspte kaas  
   
 
Fruit de ui, de wortel, de prei en de aardappels in de olijfolie.
Voeg 2 liter water toe met de witte bonen, de spinazie en de bouillontabletten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Breng dit alles aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken. Meng het ontbijtspek, de knoflook, de basilicum en de peterselie. Voeg dit mengsel aan de soep toe met de macaroni en de tomaten. Nu moet de soep nog ongeveer 15 minuten koken. De kaas strooi je op het bord (of kom) over de soep.  

Eet smakelijk !  ;)


Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl