Auteur Topic: Chiligehaktpasteitjes  (gelezen 3310 keer)

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1786
    • glutenvrij kookhoekje
Chiligehaktpasteitjes
« Gepost op: juli 06, 2008, 00:47:39 »
Chiligehaktpasteitjes
8 stuks  -  ca. 15 minuten bereiden - 15 minuten in de oven

Ingrediënten:
2 sjalotjes
1 teen knoflook
8 plakjes diepvriesbladerdeeg  (ca. 10 x 10cm)
300 gram rundergehakt
zout
chilipoeder
1 eetlepel tomatenpuree
1 ei
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eidooier

Bereiding:
Pel en snipper de sjalotjes. Pel het knoflookteentje. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Bak het gehakt in een koekenpan zonder boter of olie rul. Voeg de uisnippers toe en pers het teentje boven de pan uit. Breng op smaak met zou en chilipoeder. Laat het gehakt circa 5 minuten zachtjes bakken. Schenk eventueel uitlopend vocht en vet uit de pan. Roer de tomatenpuree, het ei en de peterselie door het gehakt en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep op elk plakje bladerdeeg twee eetlepels van het gehaktmengsel. Knijp nu met duim en wijsvinger de hoeken van de plakjes bladerdeeg samen, zodat een open pasteitje ontstaat. Roer de dooier los en bestrijk de randen van de pasteitjes hiermee.
Bak ze in de hete oven gaar in ongeveer 15 minuten.

Dit recept komt uit het kookboekje 'Pittig, pittiger, pittigst' van Ikea.
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje

Jantiene

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1731
  • Geslacht: Vrouw
Re: Chiligehaktpasteitjes
« Reactie #1 Gepost op: juli 06, 2008, 07:39:13 »
mmmmmmmmmm   dat ziet er lekker uit bontelli

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26293
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re: Chiligehaktpasteitjes
« Reactie #2 Gepost op: juli 06, 2008, 12:49:30 »
Wat ook lekker is is om geen bladerdeeg te gebruiken maar een baquette die je in de lengte door hebt gesneden.
Daar doe je dan het gehakt op en dat in de oven.
Dat is ook wat minder vet dan bladerdeeg.

Ik maakte dit vroeger al als imitatie van de zg. Mexicaantjes, dat waren broodjes die we bij een lunchroom in de stad kochten voor de lunch. :lol2:
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

fish

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 936
  • Geslacht: Vrouw
Re: Chiligehaktpasteitjes
« Reactie #3 Gepost op: juli 06, 2008, 20:28:08 »
Lekkerrrrrrrrrr
November 2006 na jarenlang sudderende klachten: diagnose coeliakie, marsh 3b, tevens lactose beperking.

AtelierBrigitte

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2870
  • Geslacht: Vrouw
  • Vanaf 4 dec 2006 GV. Ik heb ook RA en Sjögren.
    • AtelierBrigitte
Re: Chiligehaktpasteitjes
« Reactie #4 Gepost op: juli 06, 2008, 20:57:22 »
dit ziet er ook al zo lekker uit

Straks vakantie, paar weken de tijd om nieuwe recepten uit te proberen ;)


Bekijk mijn laatste werken op www.atelierbrigitte.nl of lees mee met mijn blog http://atelierbrigitte.blogspot.com