Auteur Topic: Finse haverappeltaart  (gelezen 2157 keer)

Weidelied

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 175
Finse haverappeltaart
« Gepost op: mei 02, 2008, 21:54:59 »
(recept is van finstalige provenawebsite waardoor alle hoeveelheden in deciliter zijn uitgedrukt)

bodem:
1 dl raapzaad/koolzaadolie (of olijfolie of boter)
1 ei
1/2 dl suiker
1/2 dl Provena havermout/vlokken
1 3/4 dl glutenvrije bloem
1 theelepel bakpoeder
Vulling:
4 appels
2 eetlepels suiker
1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel citroensap
Kruimels/strooisel voor bovenop de taart:
1/2 dl raapzaad/koolzaadolie (of olijfolie of boter)
3/4 dl suiker
1 1/2 dl Provena havermout
vanillesaus: (kan je weglaten)
1 pakje = 2dl vanillesaus
1/2 dl melk

bereiding:
1. verwarm de oven op 200 graden. Meng de olie, ei, havermout, suiker  en bloem, welke massa wordt gemengd met bakpoeder. Meng tot een gelijkmatig deeg. Verspreid alles over de bodem en de rand van een bakvorm van 24 centimeter doorsnee.
2. snij de appels tot blokjes. Meng tot een geheel de appels, suiker, kaneel en citroensap. Verspreid de appelblokjes over de bodem.
3. Meng de ingrediŽnten voor de kruimels en strooi deze over de appels.
4. Plaats onderin de oven voor ongeveer 30 minuten.
5. Meng  tot een geheel verse kaas met melk. Seveer warme vanillesaus met de haverappeltaart samen.

Errug lekker, vooral de krokante havervlokken bovenop. Ik had nog wel problemen met de olijfolie die ik gebruikte. dat gaf een scherpe nascmaak. ik denk dat boter/margarine een beter resultaat geeft. In het orginele recept werd canolaolie (=koolzaadolie) gebruikt dat vertaald werd als sla-olie, maar dat leek me erg vies.