Mijn forum

Archief => Receptenarchief => Topic gestart door: irmajo op februari 17, 2010, 16:52:36

Titel: Amandelkwark taart
Bericht door: irmajo op februari 17, 2010, 16:52:36
Ik heb weer een heerlijke taart gebakken, gevonden op www.oetker.be
 :duimop:
Daar heet hij trouwens Amandelslagroomtaart, maar omdat er geen slagroom in zit, heb ik hem een andere naam gegeven.
Van te voren was ik enigzins huiverig naar het resultaat omdat ik spinazie een vreemd ingredient vond, maar hij is echt lekker. Je kan evt verhoudingsgewijs minder ingredienten gebruiken, ik heb de ingredienten aan 6 eieren aangepast en het was evengoed een flinke taart (bakvorm 24 cm).


Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 210°C (voorverwarmen)

Heteluchtoven: 190 °C (voorverwarmen)

Gasoven: St. 4-5 (voorverwarmen)

Baktijd: ca. 30 minuten

Ingrediėnten:

Voor het beslag :

8 eierdooiers

160 g suiker

250 g amandelen, gemalen 

sap en rasp van ½ citroen

100 g magere kwark

50 g diepvriesspinazie (= 5 deelblokjes), ontdooid en uitgelekt
1 koffielepel kaneel

4 eiwitten

mespunt zout

1 ½ eetlepel paneermeel  (heb ik zonder problemen weggelaten)


Voor de garnering:
4 eiwitten

50 g suiker


Bereiding:

De eierdooiers met de suiker in een mengkom dik schuimig kloppen.
De amandelen, het citroensap en de –rasp, de kwark, de spinazie en het kaneel door het eierdooiermengsel spatelen.
De eiwitten met het zout stijf slaan en met het paneermeel door het eierdooiermengsel spatelen.

Het beslag in een met bakpapier beklede springvorm (24-26cm) doen en in het midden van een voorverwarmde oven bakken.

Voor de garnering de eiwitten stijf slaan, de suiker geleidelijk toevoegen en het eiwit verder stijf slaan tot er stijve pieken van gevormd kunnen worden. Het eiwit in een spuitzak met kartelmondje overdoen en de volledig afgekoelde taart met het eiwit garneren. De taart in ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven (elektrisch 160°C, hetelucht 150°C, gas 2-3) bruin laten worden. 

Titel: Re:Amandelkwark taart
Bericht door: Lirio op februari 17, 2010, 19:04:05
Dat klinkt lekker en niet zo moeilijk om te maken.
Heb je ook een foto gemaakt?
Titel: Re:Amandelkwark taart
Bericht door: irmajo op februari 17, 2010, 19:53:21
Op de site van Oetker staat een foto,
ik had zelf alleen de bovenkant versierd
Titel: Re:Amandelkwark taart
Bericht door: Lief_29 op februari 17, 2010, 19:55:03
Wauw! :D
Titel: Re:Amandelkwark taart
Bericht door: Renate48 op februari 18, 2010, 16:43:08
Dat ziet er goed uit, is jammer genoeg niet goed voor mijn BMI. Vraag mij alleen af wat de spinazie daarin moet?
Titel: Re:Amandelkwark taart
Bericht door: Lirio op februari 18, 2010, 20:26:19
Lief dit lijken wel op die kaneelbroodjes.

http://www.oetker.be/oetker_be/html/default/debi-63sgyl.nl.html

staan nog wel meer leuke recepten op :)

Platte kaas is trouwens kwark.
Titel: Re:Amandelkwark taart
Bericht door: Lieske op februari 18, 2010, 20:33:16
Dat ziet er goed uit, is jammer genoeg niet goed voor mijn BMI. Vraag mij alleen af wat de spinazie daarin moet?

lijkt mij helemaal niet lekker met spinazie   :/    is volgens mij een foutje
Titel: Re:Amandelkwark taart
Bericht door: Lief_29 op februari 18, 2010, 21:47:15
Lief dit lijken wel op die kaneelbroodjes.

http://www.oetker.be/oetker_be/html/default/debi-63sgyl.nl.html

staan nog wel meer leuke recepten op :)

Platte kaas is trouwens kwark.

Dankjewel! Die ga ik eens maken!
Titel: Re:Amandelkwark taart
Bericht door: Renate48 op februari 18, 2010, 22:00:42
Gek genoeg staat dit recept niet op de Duitse site en mijn schoondochter is allergisch voor noten. 
Titel: Re:Amandelkwark taart
Bericht door: irmajo op februari 18, 2010, 22:11:42
Het is echt een lekkere taart hoor, heel fris.
Geen hartige taart, maar bijvoorbeeld voor bij de koffie.
De spinazie proef je op zich niet.