Auteur Topic: Braziliaanse Kaasbroodjes  (gelezen 195515 keer)

natasja74

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 6044
  • Geslacht: Vrouw
  • Heerlijk zo veel info!!
Re: Braziliaanse Kaasbroodjes
« Reactie #30 Gepost op: februari 15, 2008, 09:40:42 »
Moeder van Martijn 7 en een half  jaar is al van baby af aan intolerant voor gluten/tarwe en ook tarwederivaten. Geen Coeliakie kunnen diagnostiseren.
Waarschijnlijk a specifiecke gluten intolerantie. Onlangs alvleesklier insufficientie gediagnostiseerd daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan

Lirio

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 14856
  • Geslacht: Vrouw
Re: Braziliaanse Kaasbroodjes
« Reactie #31 Gepost op: februari 15, 2008, 12:49:35 »
Misschien is het wel een idee om het dan met gedroogde appel te doen. Ik ga straks eens kijken of ik dat makkelijk ergens kan krijgen. Ik zou het dan wel even laten weken in warm water (of rum  :P). Maar dan is het nog lang niet zo nat als verse appel, dus denk dat dat beter lukt.
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"

AtelierBrigitte

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2870
  • Geslacht: Vrouw
  • Vanaf 4 dec 2006 GV. Ik heb ook RA en Sjögren.
    • AtelierBrigitte
Re: Braziliaanse Kaasbroodjes
« Reactie #32 Gepost op: februari 15, 2008, 12:50:47 »
Of een paar plakjes verse appel kort in de magnetron doen om ze wat te drogen. Plakjes op een stukje keukenpapier leggen om vocht op te vangen.


Bekijk mijn laatste werken op www.atelierbrigitte.nl of lees mee met mijn blog http://atelierbrigitte.blogspot.com

PUKKIE

  • Gast
Re: Braziliaanse Kaasbroodjes
« Reactie #33 Gepost op: februari 15, 2008, 14:56:39 »
Ik koop bij de turkse toko altijd van die kleine blikjes appelchips  misschien is dat een idee om er door te doen!!!

Ook handig zijn die blikjes om altijd iets in je tas te hebben.

-aatje-

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2115
  • Geslacht: Vrouw
  • van zaadje tot bloem
Re: Braziliaanse Kaasbroodjes
« Reactie #34 Gepost op: februari 17, 2008, 18:56:05 »
hoi Ireen goed he,ik vind het ook de aller lekkerste broodjes die ik ooit gegeten hebt :D en na de diepvries,avond van te voren eruit leggen en ff 30sec. oppiepen in de magnetron,ze zijn dan nog steeds heerlijk,ik heb ze ook nog gemaakt met studentenhaver ook mmmmmmmmm
coeliakie sinds 12 april 2007,marsh 3c
                                
ééneiige tweelingzus van Ceetje,ook hier op het forum

Lirio

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 14856
  • Geslacht: Vrouw
Re: Braziliaanse Kaasbroodjes
« Reactie #35 Gepost op: februari 17, 2008, 22:15:40 »
Ik dus 1 minuut op 800 watt per broodje. Maar dan zijn ze dus niet te eten zo heet. Maar ideaal om ze mee te nemen.
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8810
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re: Braziliaanse Kaasbroodjes
« Reactie #36 Gepost op: februari 19, 2008, 10:10:03 »
Nou, ik heb zo'n 18 kleine bolletjes gebakken, ze leken op die kaas-uien-stokbroodjes die je bij Bakker Bart kunt kopen, ik vond ze lekker, maar Tom helaas niet  :< (hij houdt ook niet van pizza). Nu heb ik ze geschonken aan 2 andere mensen met coeliakie, hebben die ook een hartige tractatie. Ze lijken me nog lekkerder als er de volgende keer wat uiensnippers bovenop zitten. De bolletjes werden mooi  luchtig, ze zijn wel machtig. Dit recept heb ik gevolgd:

200 g. Schar B
175 g. geraspte kaas
2 eieren
30 ml. olijfolie
100 ml. warme melk
beetje zout en peper
11 g. bakpoeder

1. Meng alles door elkaar
2. Laat het een half uur tot een uur koud worden in de koelkast
3. Maak er kleine bolletjes van, leg ze goed uit elkaar op een bakplaat (ik had 2 bakplaten boven elkaar met bakfolie onder de bolletjes)
4. Bak alles 15 minuten op 225 graden in een heteluchtoven (250 gas)

En dan... proeven maar!  :roll
Mijn zoon (21) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

Sascia

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 975
  • Geslacht: Vrouw
Re: Braziliaanse Kaasbroodjes
« Reactie #37 Gepost op: februari 20, 2008, 17:01:24 »
hoihoi,

ik denk dat ze ook lekker zijn met (gewelde) gedroogde abrikozen en of noten. Als mijn voorraad weer op is ga ik deze combi's eens proberen en ook die met zongedroogde tomaten klinkt errug jammie. Vorige week een enorme lading meel, kaas en eieren ingeslagen dus we kunnen ff vooruit :jump:

We zijn hier echt blij met dit recept :kus

groet Saskia
Mijn lief heeft coeliakie sinds april 2005.

ireen123

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1106
  • Geslacht: Vrouw
  • Vanaf oct 2007 gv+tarwevrij
Re: Braziliaanse Kaasbroodjes
« Reactie #38 Gepost op: februari 25, 2008, 14:15:49 »
BKB met ham erin gebakken

Smaakt naar lekkere ham/kaas croisantjes

[verwijderd door de beheerder]
gastroscopie +biopt=biopt negatief
bloed=antist. tarwe
na 1 jaar gv weer aan de gluten vanwege verdere onderzoeken, verschillende klachten terug, dus er moet meer zijn.
ileumcolonoscopie gehad maar afgebroken
lactosetest neg.
19 dec=echo abdomen=?
22 dec=bloed specialist
30 dec=camerapil

Sascia

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 975
  • Geslacht: Vrouw
Re: Braziliaanse Kaasbroodjes
« Reactie #39 Gepost op: februari 27, 2008, 14:34:23 »
ff wat anders..... in mijn pan suddert (eigenlijk bakt maar dat klinkt niet zo leuk :/) een BKP jaja geen typefout. Een BKpannekoek. Ben heel benieuwd. Ik had zin in een broodje en niet zo veel tijd (lees enorme honger). Als ie lekker is, horen jullie meer!

groetjes Saskia
Mijn lief heeft coeliakie sinds april 2005.

Lirio

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 14856
  • Geslacht: Vrouw
Re: Braziliaanse Kaasbroodjes
« Reactie #40 Gepost op: februari 27, 2008, 14:57:55 »
Ik zal straks nog eventjes een foto maken, want ze zijn erg goed gelukt.
Ik heb nu zakjes van 400 gram meel en heb het recept aangepast:
400 gram tapioca
400 gram kaas
4 eieren
74 ml olijfolie (om en nabij)
110 ml warme melk
1 zakje bakpoeder

Ik heb hier 10 broodjes van gemaakt. Heb er maar 5 tegelijk gebakken en dan moet je nog opletten dat ze niet aan elkaar vast gaan zitten.
Ik heb er pizzakruiden en zongedroogde tomaatjes doorgedaan.
Ik merkte wel dat de tweede lading platter bleef omdat dat dus al een poosje uit de koelkast was. Dus als je in 2 keer bakt is het handig om het tussentijds weer in de koelkast te zetten.
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"

Sascia

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 975
  • Geslacht: Vrouw
Re: Braziliaanse Kaasbroodjes
« Reactie #41 Gepost op: februari 27, 2008, 15:21:10 »
De pannekoek was heeeeeeeerlijk!
Recept:
maak beslag van tapioca, 1 ei, geraspte kaas en (koude) melk. ff mixen. Het moet een dun beslag zijn, net als bij gewone pannekoeken. Ik heb er een dikke omeletachtige pannekoek van gemaakt en lekker laten garen in een gietijzeren koekenpan, besmeerd met jam en  :eten4:

Ook iedeaal meel dus om mee te nemen op vakantie!!
Mijn lief heeft coeliakie sinds april 2005.

Renske-GK

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1786
    • glutenvrij kookhoekje
Re: Braziliaanse Kaasbroodjes
« Reactie #42 Gepost op: maart 02, 2008, 20:31:43 »
Het ruikt zo heerlijk hier in huis. In de oven staan de Braziliaanse kaasbroodje te bakken. Het ruikt naar pizza's. Ik heb net de laatste vier in de oven gedaan. De melk heb ik vervangen door kokosmelk. Verder heb ik er oreganokruiden en gedroogde tomaten en verse basilicumblaadjes er in gedaan. Ik ben benieuwd.
Coeliakie geconstateerd op 30 augustus 2005. Ook al een hele lange tijd tarwezetmeelvrij, glucosestroop-, dextrose- en lactosevrij.
Kijk ook eens op mijn receptensite: Glutenvrijkookhoekje

PUKKIE

  • Gast
Re: Braziliaanse Kaasbroodjes
« Reactie #43 Gepost op: maart 06, 2008, 16:32:18 »
Ik heb bij de reform winkel vandaag een zakje smaakmaker voor brood tomaat/paprika van het merk marmello meegenomen en die ga ik eens toevoegen aan het recept van de bkb's..

Als het lekker is :duimomhoog: zal ik het jullie laten weten!!

Aad

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 105
  • Viva Espana
    • Livaad
BKPB's
« Reactie #44 Gepost op: maart 10, 2008, 22:26:00 »
BKPB's of te wel Braziliaanse Kaas Pizza Bodems.
100 gram kaas...100 gram tapiocameel...1 ei, 33 gram melk en 11 gram olijfolie.
Snufje zout en oregano. In willekeurige volgorde in de beslagkom en met de mixer alles door elkaar husselen.  Gelijk de smurrie op een bakplaat uitstrijken tot een dunne pizzabodem.
Daarna in de oven, ongeveer 12 minuten tot het heel licht bruin is geworden.
De Pizzabodem af laten koelen en van de bakplaat halen. Kan zo de vriezer in.
Je kunt hem natuurlijk ook gelijk gebruiken.

[verwijderd door de beheerder]