Auteur Topic: Kwark/rozijnenbrood  (gelezen 7462 keer)

Maddemelein

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1206
  • Geslacht: Vrouw
  • Een top forum !
Kwark/rozijnenbrood
« Gepost op: november 19, 2007, 10:01:52 »
Ik ben dol op rozijnenbrood, maar helaas ben ik te dik en is rozijnenbrood dan niet zo'n goede keuze om te eten hé.
Ik heb eventjes gepiekert en toen het recept van het kwarkbrood van Rain genomen en dit een beetje aangepast. Heerlijk brood, en voor mij van belang, weinig calorietjes.

250 gram bloem (Ik neem Schär)
250 gram magere kwark
3 eieren
100 gram suiker (of in mijn geval vloeibare zoetstof dat 100 gram suiker vervangt)
2 tl kaneel
50 gram rozijnen
vanille-essence
rum-essence
15 gram lijnzaad
25 gram amandelstukjes
1 zakje bakpoeder van dr Oetker


De rozijnen in wat heet water wellen met een paar druppels rum-essence. De oven voorverwarmen op 160 graden.  De kwark met de eieren roeren tot er een egaal beslag onstaat. Hier het zoetstof, een half flesje vanille-essence, kaneel, lijnzaad en amandelstukjes doorheen roeren.

Rozijntjes afgieten en er ook doorheenroeren. Bakpoeder erdoor roeren en dan de bloem er bij doen. Dit laatste met een vork door het beslag werken.

Een cakeblik invetten en het beslag/deeg (het zit er een beetje tussenin) indoen. Met een natte lepel netjes maken.

Ongeveer 45 minuten bakken.

Eet smakelijk.

Op 2 jarige leeftijd diagnose gekregen. Op 9 jarige leeftijd genezen verklaard. Op 38 jarige leeftijd opnieuw diagnose gekregen.

Lirio

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 14856
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kwark/rozijnenbrood
« Reactie #1 Gepost op: november 19, 2007, 14:07:13 »
Dat klinkt erg lekker!
Zeker het proberen waard!
19 juni 2007 Diagnose Coeliakie. Onmeetbaar hoge antistoffen in bloed. Marsh 3b/c.
2013: diagnose prikkelbare darm
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get"

jojanneke

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 551
  • Geslacht: Vrouw
  • With or without gluten, that is the question
Re: Kwark/rozijnenbrood
« Reactie #2 Gepost op: december 06, 2007, 16:07:14 »
Ik heb hem gemaakt in de bbm. Heel lekker.
In bbm:  zelfde volgorde maar met houten lepel mengen. Geen kneedarm. Op prg 12 (AFK)  1 uur bakken.
Ik studeer. Eerste diagnose was een tarwe-, spelt-, kamut- en rogge-allergie  in aug. '06. In mei '08 diagnose coeliakie marsh 1.  Sinds een campylobacter jejuni-infectie in jan '14 ook lactose intolerantie en post-infectieuze pds (fodmap arm heeft gehopen).

Maddemelein

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1206
  • Geslacht: Vrouw
  • Een top forum !
Re: Kwark/rozijnenbrood
« Reactie #3 Gepost op: december 20, 2008, 20:51:00 »
Grappig.
Ik was op zoek naar een recept voor rozijnenbrood en kwam mijn eigen recept tegen. Ik wist dit niet eens meer.
Hij staat nu in de oven

Marjolein
Op 2 jarige leeftijd diagnose gekregen. Op 9 jarige leeftijd genezen verklaard. Op 38 jarige leeftijd opnieuw diagnose gekregen.

Lieske

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 12169
  • Geslacht: Vrouw
  • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
Re: Kwark/rozijnenbrood
« Reactie #4 Gepost op: december 21, 2008, 00:27:55 »
Ik ben dol op rozijnenbrood, maar helaas ben ik te dik en is rozijnenbrood dan niet zo'n goede keuze om te eten hé.
Ik heb eventjes gepiekert en toen het recept van het kwarkbrood van Rain genomen en dit een beetje aangepast. Heerlijk brood, en voor mij van belang, weinig calorietjes.



Ik heb eens ergens gelezen dat Rozijnenbrood juist heel goed is als je
niet te dik wil worden of wil afvallen, er hoeft nl.geen beleg op.   :lol2:
Moeder van Marcel(1976) en Mark(1985).Marcel heeft Coeliakie van de huid(Dermatitis Herpetiformis) en heeft een stofwisselings ziekte en mag geen pinda's,noten,gluten,koemelk,eieren, ve-tsin,chocolade,boekweitmeel,soja enz.

zonzoekster

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 666
  • Geslacht: Vrouw
  • Wat een kennis en behulpzaamheid op dit forum!
Re: Kwark/rozijnenbrood
« Reactie #5 Gepost op: december 21, 2008, 09:58:16 »
Lekker, ik was juist op zoek naar een kerstbrood voor mezelf.

Ga er nog wel wat nootjes door doen, vind ik zo lekker en luxe... Mag toch wel met kerst :P
Groetjes van Jacqueline
Hoofdklacht : depressiviteit die niet (meer) op ad reageert. 8 juni 2007 biopt gehad. 20 juni 2007 uitslag, geen coeliakie. Wel Q8gen aanwezig.Vanaf 8 juni  glutenvrij . Voel me nu gelukkig en gebruik sinds 1 januari 2008 geen ad meer!!!

Lieske

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 12169
  • Geslacht: Vrouw
  • Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
Re: Kwark/rozijnenbrood
« Reactie #6 Gepost op: december 21, 2008, 11:32:06 »
Lekker, ik was juist op zoek naar een kerstbrood voor mezelf.

Ga er nog wel wat nootjes door doen, vind ik zo lekker en luxe... Mag toch wel met kerst :P

MOET zelfs met kerst  :P :D
Moeder van Marcel(1976) en Mark(1985).Marcel heeft Coeliakie van de huid(Dermatitis Herpetiformis) en heeft een stofwisselings ziekte en mag geen pinda's,noten,gluten,koemelk,eieren, ve-tsin,chocolade,boekweitmeel,soja enz.

Ajta

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2009
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kwark/rozijnenbrood
« Reactie #7 Gepost op: december 21, 2008, 20:04:06 »
Ik heb het toevallig vandaag weer gebakken. Ik vind het heerlijk. Meer cake dan brood trouwens, maar dat kan de pret niet drukken! :D
Coeliakie sinds februari 2008

joan

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 439
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kwark/rozijnenbrood
« Reactie #8 Gepost op: december 28, 2008, 18:28:59 »
mmmm

lekker ben gek op rozijnen brood
ik bakte het zonder kwark maar ga dit zeker proberen lijkt me heerlijk

groeten van Joan :)
coeliakie geconstateerd sinds 25 september 2008
Hla DQ 8   Lactose gevoeligheid
allergie voor noten, kiwi, aarbei,tomaat,

Saar

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 111
Re:Kwark/rozijnenbrood
« Reactie #9 Gepost op: september 13, 2010, 14:03:40 »
Ik ben dit broodje eens aan het maken. Het zit nu in de oven en ruikt al lekker.
Wat ik me afvraag: waarom zoveel suiker erbij?
Er staat hier nog een kwark broodje waar er geen suiker bij moet?
Ik probeer altijd om zo weinig mogelijk suiker toe te voegen, omdat ik vind dat de GV-producten die je koopt al zoveel suiker en andere chemische toevoegingen bevatten.

Mama van Amélie: 6 jaar (coeliakie vastgesteld november 2009).

kaartenmop

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 83
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kwark/rozijnenbrood
« Reactie #10 Gepost op: december 31, 2015, 12:23:29 »
kan ik de rozijnen gewoon weglaten en het recept aanhouden