dit vond ik op coeliakie.info, het lijkt me heel lekker
Benodigdheden:
* 125 gr Glutafin
* 1 theelepel suiker
* 1 theelepel bakpoeder
* zout
* 50 – 100 cc
* beetje olie
Voor twee broden het dubbele.
Bereidingswijze
1. Roer alles door elkaar en voeg water toe. Het moet een redelijk stevig, maar ook weer niet superdroog deegballetje worden. Tip: Begin eerst met 40cc
2. Makkelijk om vast een paar druppels olie toe te voegen, dan wordt het wat smeuïger.
3. Balletje even laten rusten (een minuut of 10).
4. In koekenpan wat olie verhitten, balletje deeg erin en rustig plat en over bodem uitduwen met lepel of schuimspaan oid. Het wordt uiteindelijk een cm of 15/18 in het rond.
5. Ene kant langzaam bruin bakken, keren en andere kant bruin bakken. Met een minuut of 5 is het wel zo'n beetje gaar.
6. Het worden een soort Naan of pittabroodjes, en je kunt ze naar believen zoet of hartig beleggen, oregano er op is bijv heerlijk ( Griekse echt onovertroffen!) maar gesmolten kaas doet het ook goed ( dan nog even een deksel er op maar zonder kan ook, het smelt toch wel door de hitte).
7. Uit één pak haal je dus ongeveer 4 broodjes
