Auteur Topic: auberginesalade  (gelezen 1151 keer)

Lino

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 884
  • Geslacht: Vrouw
auberginesalade
« Gepost op: juli 03, 2007, 19:37:20 »
Erg lekker, kan als voorgerecht of als maaltijdsalade met bv soep vooraf en brood (dan wel wat meer maken)

Auberginesalade

IngrediŽnten:
-1 flinke aubergine
-1 ui
-1 teentje knoflook
-10 takjes selderie
-2 eetl olie
-1 eetl boter
-1 blikje gepelde tomaten
-2 eetl azijn
-1 eetl suiker
-10 ansjovisfilets
-1 eetl kappertjes
-20 zwarte olijven

Bereiding:
Schil de aubergine en snijd deze in blokjes.Ui, selderie, ansjovisfilets, kappertjes en olijven fijn snijden. Suiker in de azijn oplossen.
Maak de olie en boter in een braadpan heet en laat vervolgens de uien, knoflook en selderie erin fruiten tot ze zacht zijn geworden. Dan de aubergine toevoegen en bruin laten bakken. Tomatenblikje erbij doen, het geheel aan de kook brengen en een kwartiertje laten sudderen. Meng dan de rest van de ingredienten door het gerecht, heel even doorwarmen en dan in een platte schaal storten en een paar uur laten afkoelen (niet in de koelkast). Evt garneren met plakjes bacon, salami, ei, tomaat, groene olijven.
coeliakie sinds april 2007; Marsh 3A
Erg gevoelig! Eet ook geen dextrose, maltodextrine en glucosestroop.