Auteur Topic: Vlindertaart  (gelezen 2721 keer)

lies merceij

  • Global Moderator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 29791
  • Geslacht: Vrouw
Vlindertaart
« Gepost op: juni 27, 2007, 12:14:25 »
Ingrediënten
cakebodem
·   125 g Glutafin, witte bakmix
·   125 g witte basterd suiker
·   4 eieren (op kamertemperatuur)
·   iets zout
·   2 theelepeltjes bakpoeder
·   beetje geraspte citroenschil
·   jam naar keuze
creme
·   250 g witte basterd suiker
·   250 g roomboter (op kamertemperatuur)
·   125 g ei (op kamertemperatuur)
·   kleurstof
versieringen
·   M&M’s
·   Snoepjes Jamin
·   Glutenvrije chocolade (AH delicata puur)

Bakbenodigdheden
Springvorm diameter 24 cm

Werkwijze
cakebodem
Doe de eieren, de suiker en de citroenrasp in een kom.
Mixen het mengsel op de hoogste stand tot het een egale smeuïge massa is: dik wit en luchtig en dat als een dik lint van de lepel afloopt. (mixen duurt soms wel een kwartier).
Lepel het meel met bakpoeder er voorzichtig doorheen, het liefst met een houten lepel met gat. Pas op met stoten, tocht en kou want dan zakt het mengsel weer in !
Vet de springvorm in met boter en doe het beslag er in.
Plaats de vorm gedurende 40 minuten in een voorverwarmde op bakstand voor biscuit deeg (matige warmte). Het gebak is gaar als het veerkrachtig aanvoelt en loslaat van de rand van de vorm. Haal de taart uit de vorm en laat hem enige tijd afkoelen.
crème
Mix de roomboter en witte basterdsuiker door elkaar. Voeg langzaam het ei toe.
Let op dat de boter en ei op kamertemperatuur zijn, anders gaat het schiften.
Voeg op het laatste moment de kleurstof.

Bron Chantal


[verwijderd door de beheerder]
Vrouw van Aad: Aad is glutenvrij en tarwezetmeelvrij en  MGD vrij sinds 2003 en lactosevrij.