Auteur Topic: Liefdestaart  (gelezen 3181 keer)

lies merceij

  • Global Moderator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 29791
  • Geslacht: Vrouw
Liefdestaart
« Gepost op: juni 27, 2007, 12:11:27 »
IngrediŽnten
 
Chocoladecake bodem
∑   1 pak (375 g) Chocolate Cake Mix van Dietary Specials
∑   2 eieren
∑   140 ml koud water
∑   100 ml olie
versiering
∑   verse aardbeien
∑   hagelslag
∑   spuitbus slagroom 
aardbeienkwark
∑   12 blaadjes witte gelatine
∑   2 blikjes Aardbeien op lichte siroop, 410 g (AH)
∑   1 perssinaasappel
∑   500 g magere kwark
∑   200 g witte basterdsuiker
∑   1 bekertje slagroom (250 ml)
 

Bakbenodigdheden
hartvormige cakevorm (was in februari (Valentijnsdag) verkrijgbaar bij de Hema)
plastic folie

Werkwijze
Chocoladecake bodem
Roer de cakemix met de eieren, het water en de olie gedurende een minuut goed door elkaar.
Giet het mengsel in de ingevette cakevorm.
Laat de cake 40 minuten bakken in een voorverwarmde over (180ļ C).
Laat de cake 2-3 minuten afkoelen in de vorm.
Stort de cake op een rooster en laat de cake helemaal afkoelen onder een schone doek.
kwark en versiering
Bekleed de vorm met plastic folie en plaats de chocoladecake op de folie terug in de vorm.
Laat de gelatine in een kom met koud water ca. 5 minuten weken.
Laat de aardbeien uitlekken en pureer ze met een staafmixer tot een glad mengsel.
Pers de sinaasappel uit het verwarm zachtjes het sap in een steelpannetje.
Draai het vuur onder het sinaasappelsap uit, knijp de gelatine goed uit en laat dit oplossen in het warme sinaasappelsap. Laat mengsel even afkoelen.
Roer in een kom kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep dit door het kwarkmengsel.
Giet het kwark-slagroom mengsel voorzichtig op de chocoladecake (in de vorm) en strijk het zonodig glad.Laat de taart ca. 3 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart met behulp van de folie heel voorzichtig uit de vorm en leg de taart op een groot bord.
Was de aardbeien en snijd ze doormidden. Leg de aardbeien langs de contouren  van het hart; bestrooi het midden met hagelslag. Smeer de zijkanten van de taart af met slagroom.

Bron Chantal


[verwijderd door de beheerder]
Vrouw van Aad: Aad is glutenvrij en tarwezetmeelvrij en  MGD vrij sinds 2003 en lactosevrij.