Auteur Topic: Witbrood  (gelezen 1184 keer)

Harmien

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 5624
  • Geslacht: Vrouw
Witbrood
« Gepost op: november 14, 2006, 19:32:24 »
Ik heb gister een witbrood gemaakt met Twello's meelmix wit
Het is erg lekker geworden.

500 gram meel
400 ml water
100 gram yoghurt
50 gram olijfolie
1 eetlepel fyberhusk
1 theelepel bruine suiker
2 theelepels zout
7 gram gist.


Ik heb de gist eerst met de suiker en een beetje lauw water gemengd. Een half uurtje laten staan. ( dan weet ik zeker dat de gist het doet :) ).
De fyberhusk mengen met de 400 ml water. 10 minuten laten staan.
Meel , zout, yoghurt, olijfolie, water even mixen. Dan de gist er bij. Nog even goed mixen ( mixer met deeghaken).
Een uur in de oven laten rijzen op 50 graden ( elektrisch oven).
Dan 40 minuten op 200 graden.
Ik had een bak water onderin de oven staan.
Coeliakie geconstateerd op 26 februari 2006.<br />Sinds begin maart 2006 op glutenvrij dieet.