Auteur Topic: Toscaanse aardappelsoep  (gelezen 2326 keer)

Harmien

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 5651
  • Geslacht: Vrouw
Toscaanse aardappelsoep
« Gepost op: september 21, 2006, 14:25:08 »
Wij kregen van onze buren een pakje mix voor aardappelsoep, dus dat moesten we maar eens maken. Dit recept op internet gevonden en gemaakt.
Je kan het dus ook zonder dat pakje mix maken, dan word de soep wat minder gebonden denk ik. De cocktailworstjes hebben we er zelf aan toegevoegd.

Ingredienten

500 gr. Schellach aardappelen (bintje)
2 el. olijfolie
150 gr. mager spek
cocktailworstjes ( 1 blikje, ong. 30 stuks)
1 ui
1 courgette
1 rode paprika
2 stengels bleekselderij
4 tomaten
1 blik witte bonen
1 takje rozemarijn
zout en peper
1 1/2 l. bouillon
 

Was de aardappelen en snij ze in blokjes. Laat de aardappelen in de schil. Snij het blok mager spek in kleine blokjes. Snij de ui in ringen. Snij de courgette in blokjes, de paprika in ruiten en de bleekselderijstengels in stukjes. Snij daarna de tomaten in blokjes, verwijder eerst de pitjes en zaadlijsten uit de tomaten. Laat de bonen uit het blik uitlekken.
Bak de spekblokjes in een grote soeppan uit in de olijfolie. Doe na een paar minuten de uienringen erbij en fruit deze mee in de olijfolie. Voeg vervolgens de aardappelblokjes, de courgetteblokjes, de paprika-ruiten en de bleekselderij toe.
Schenk de bouillon erbij en breng het geheel zachtjes aan de kook in ongeveer 15 minuten. Voeg daarna de tomaten en de bonen toe. Knip de rozemarijn in stukjes boven de soeppan. Laat de soep nog eens ongeveer 5 minuten koken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Breng de soep op smaak met (versgemalen) zout en peper.

Bron: www.schellach.nl   
Coeliakie geconstateerd op 26 februari 2006.<br />Sinds begin maart 2006 op glutenvrij dieet.