Archief > Receptenarchief

kaasburger

(1/1)

Rain:
veel mensen kennen waarschijnklijk wel die voorverpakte gepaneerde kaas burgers, er lekker maar niet gv.. Maar bij deze een recept voor gv kaasburgers!

nodig:

- dikke plakken kaas (ongeveer 1cm dik kun je van een stuk gewoon afsnijden je kunt zelf kiesen welke kaas je lekker vind ik gebruikt belegen kaas anders heeft het wat weinig smaakt)
- meel
- polenta (mais griesmeel)
- water
- boter


Eerst meng je de meel en het water tot een papje
Dan doe je de polente op een bordje of kom.
Dan haal je de kaas eerst door het meel papje zodat over al meelpap zit en dan door de polenta zo dat het daar ook mee bedekt is.
Dan bak je (op ongeveer half hoog vuur) de gepaneerde kaasplakken in een koekenpan met wat boter tot de buitenkant goud bruin is en de kaas zacht. Het gaat vrij snel dus goed opletten anders heb je een pan vol gesmolten kaas.

Erg lekker als vleesvervanger of tussen door met chilisaus, jam of appelstroop.

Marrianne:
Ziet er lekker uit, ga het zeker es proberen, Patrick vind de kaassoufle's van LePoole ook lekker dus wie weet dit ook

soezepoes:
Het heeft wel wat weg van mijn recept voor gebakken kaasplakken.
T. vindt ze heerlijk. :)

Rain:
ja het is een beetje het zelfde idee inderdaad ;)

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie