Auteur Topic: Rijstsalade  (gelezen 1915 keer)

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Rijstsalade
« Gepost op: juli 04, 2006, 18:07:40 »
300 gram (basmati)rijst
1 tuinkruidenbouillonblok
6 bosuitjes in ringetjes
300 gram diepvriesdoperwten
300 gram diepvriestuinbonen
200 gram peultjes, in 3 stukken gesneden
1/2 potje selderie salade van Kuhne zonder nat (geinspireerd door Meelmuis)
geroosterde paprika's (uit een pot) een stuk of 6 kleine of 4 grote, in stukjes gesneden
10 cherrytomaatjes, in vieren gesneden
250 gram gekookte ham, van die dikke plakken in blokjes gesneden
1 punt brie (voorverpakt), in blokjes gesneden



dressing:
ca. 1-2 dl. magere yoghurt
1 flinke eetlepel mayonaise
1 flinke eetlepel olijfolie
1 eetlepel Fair Trade dipper kruiden: fris & kruidig
1/2 eetlepel honing

   
Kook de diepvriesdoperwten en -tuinbonen volgens de aanwijzing op de verpakking en spoel ze met koud water af. Kook de rijst in water waaraan het bouillonblok is toegevoegd en laat hem uitdampen. Kook de peultjes beetgaar. 
Laat de dipperkruiden in een pietsie water wellen. Klop vervolgens alles voor de dressing door elkaar. Roer de rijst los zodra hij is afgekoeld en doe er de groenten, ham en de brie bij. Hussel het goed door elkaar en giet dan de dressing erover.
Roer weer even door en laat het een tijdje intrekken en lekker koud worden.
Strooi er eventueel wat peterselie over ter garnering. 

Je kunt ook een vegetarische uitvoering maken. Laat dan de ham weg en doe er naar eigen keuze gekookte, verkruimelde eieren bij of bijvoorbeeld wat blauwschimmelkaas.

 :wink:
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl