Auteur Topic: Tips voor nieuwe leden  (gelezen 28343 keer)

AnitaR

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1898
  • Geslacht: Vrouw
  • kijk eens op mijn web-site
    • www.anitaroeland.nl
Tips voor nieuwe leden
« Gepost op: maart 10, 2004, 16:25:25 »
DE TIPS:
(nieuwe tips kun je aan me doorgeven dan zet ik ze er bij)


1] Zet www.livaad.nl bij je favorieten !

2] je eigen pot pindakaas boterkuipje enz...

3] je eigen broodrooster,frituurpan,la in de vriezer(bovenste),broodplank, let ook op de keuken SCHAAR waar je alles mee open knipt

4] schonen theedoeken en dweilltjes , keuken handdoekjes en oven wanten(nu ook tekoop van rubber/silicone erg handig schoon te maken )

5] Word lid van de nederlandse coeliakie vereniging  www.coeliakievereniging.nl

6]  Verspreid informatie...familie, kennisen, werk, school...

7] Maak een boodschappenlijstje en ga met Livaad aan de slag! kijk voor de zekerheid de eerste keren dat je iets koopt bij de inhoud..

8]  Neem altijd iets mee als je ergens heen gaat (ook familie die het weten, mensen vergeten zoiets altijd!)

9] Als je een klein kind hebt dat veel met andere kinderen buitenspeelt kun je een leuke button op zijn/haar jas doen met bijv.
Ik mag geen koek/snoep, dankjewel (zet je 06 nummer er op handig als ze wat willen vragen)

10] Gebruik geen bouillon of soep waar de vermicelli uitgezeefd is. Gluten lossen op in water.

11]  Rundergehakt zonder toevoegingen is in het algemeen glutenvrij, omdat het een verplichting voor de slager is dat het rundergehakt ook 100% van rundvlees gemaakt is. De slager zal het gehakt daarom niet maken op een machine waar ook gemengd of gekruid gehakt gemaakt wordt. Maar vraag het eerst na aan de slager.

12]  Pas op met kant en klaar producten, kruidenmixen, aroma's, soep- en juspoeders.

13]  Op je werk je eigen beker. Vaak zijn alle kopjes en bekers gelijk en zou je je kunnen vergissen. Of leer jezelf aan dat je altijd je kopje of glas vasthoud.

14] Ook geen emaille pannen en pannen met een tefallaag die beschadigd is gebruiken. Dat laatste is zowiezo slecht, maar als er iets glutenbevattend voedsel in klaar gemaakt is kan het er in achter blijven. Als je dat niet door hebt en erin gaat koken komen die gluten vrij.

15] Niet zoenen met iemand die net gluten heeft gegeten !!!!!

16] Wie niet goed opknapt van het glutenvrij dieet zou kunnen proberen om ook 100% tarwezetmeel vrij te eten deze produkten zijn in het livaad aangegeven met een groene  T

17] Gebruik liever geen houten keukengerei voor glutenvrij voedsel en voor voedsel met gluten(zie ook punt 3 "eigen broodplank")

18] Vraag of aan de arts die het biopt (bij je kind) uitvoert, of je erbij mag blijven. naast het feit dat de binnenkant van de maag en darmen zeer mooi zijn om te zien, zie je dan met eigen ogen, hoe de staat van de darmen is. Vraag om uitleg.

19] Kijk eens www.glutenvrijemarkt.com en www.glutenvrij-lepoole.nl, snel besteld, snel in huis.

20] let op !!  in lijm ,plakband,,klei ,verf,stoepkrijt en plakrandjes van een envelop KUNNEN gluten zitten ook aan postzegels kun je beter niet likken :P

21] in geneesmiddelen  kunnen ook gluten zitten, laat het de bij de apotheek altijd uitzoeken !!!!
GROETJES ANITA
Moeder van Maurice ( 11 ) hij heeft Coeliakie  en is  nu 9  jaar op gv en tv dieet.
 
Zelf gv sinds 1 september 2007 , voor 1 jaar dan glutenbelasting en een biopt in 2009