Auteur Topic: Appelbeignets  (gelezen 7245 keer)

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26418
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Appelbeignets
« Gepost op: december 28, 2005, 14:28:50 »
Appelbeignets vrij van gluten, kippenei, koemelk, noten, pinda, soja en tarwe
 
 
 
Ingrediėnten
 
2 appels
1 eetlepel suiker
½ theelepel kaneel
50 gram rijstebloem
25 gram boekweitmeel
snufje zout
1 theelepel bakpoeder*
± 1 dl water
olie*
poedersuiker en kaneel

appelboor

* raadpleeg uw merkartikelenlijst of gebruik een mespuntje natriumbicarbonaat (verkrijgbaar bij de apotheek).

 
Bereiding
 
Schil de appels en boor het klokhuis er uit. Snijd iedere appel in 4 mooie plakken. Meng de suiker met de kaneel. Bestrooi de appelschijven met het suikermengsel.
Vermeng de rijstebloem en boekweitmeel met het zout en het bakpoeder. Voeg beetje bij beetje het water toe. Roer de bloem met het water tot een glad beslag.
Verhit de olie tot circa 180° C. Haal de appelplakken door het beslag en bak ze in de hete olie in ongeveer 3 minuten gaar en goudbruin. Neem de appelbeignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de appelbeignets naar smaak met poedersuiker en kaneel.

Dit is een recept van het Voedingscentrum.

 :wink:

 
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

meelmuis

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 6231
  • Geslacht: Vrouw
Re: Appelbeignets
« Reactie #1 Gepost op: december 30, 2005, 22:09:46 »
Zou je de appelbeignets ook in een gewone koekepan met olie kunnen bakken????
('T is misschien een domme vraag, maar wie weet.....)
Good gaon!!

lies merceij

  • Global Moderator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 29791
  • Geslacht: Vrouw
Re: Appelbeignets
« Reactie #2 Gepost op: december 30, 2005, 22:14:10 »
Denk het wel als je er maar een flinke laag olie in doet zodat ze niet op de bodem blijven plakken :wink:
Of je gebruikt je hapjespan dat kan ook :kerst9: :kerst9:
Vrouw van Aad: Aad is glutenvrij en tarwezetmeelvrij en  MGD vrij sinds 2003 en lactosevrij.

meelmuis

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 6231
  • Geslacht: Vrouw
Re: Appelbeignets
« Reactie #3 Gepost op: december 30, 2005, 22:17:18 »
Denk het wel als je er maar een flinke laag olie in doet zodat ze niet op de bodem blijven plakken :wink:
Of je gebruikt je hapjespan dat kan ook :kerst9: :kerst9:

Hoe weet ik dan of de olie 180* is? ( Ik heb niet van die hittebestendige vingers :smiley1:)
Good gaon!!

lies merceij

  • Global Moderator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 29791
  • Geslacht: Vrouw
Re: Appelbeignets
« Reactie #4 Gepost op: december 30, 2005, 22:19:15 »
Stukje oud brood er in gooien wel gv natuurlijk.
Gaat dat goed bakken is het heet genoeg.
Of je probeerd een klein beetje beslag :wink:
Succes er mee :wink:
Vrouw van Aad: Aad is glutenvrij en tarwezetmeelvrij en  MGD vrij sinds 2003 en lactosevrij.

ireentje

  • Jr. Member
  • Berichten: 241
  • Place Personal Text Here
Re: Appelbeignets
« Reactie #5 Gepost op: december 30, 2005, 22:29:13 »
Ik neem aan dat het de combinatie is, rijstemeel met boekweitmeel, die zorgt voor het juiste beslag.
Weet iemand welk andere soorten meel een soortgelijk beslag geeft?

gr. Ireentje

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26418
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re: Appelbeignets
« Reactie #6 Gepost op: december 31, 2005, 01:51:46 »
Ik heb ze heel lang geleden ook met Wheatex gebakken en ook met Glutafin. Ik heb al ergens opgeschreven hoe ik dat deed. Staat bij Gv bakken en koken.
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

ireentje

  • Jr. Member
  • Berichten: 241
  • Place Personal Text Here
Re: Appelbeignets
« Reactie #7 Gepost op: december 31, 2005, 11:28:19 »
Bedankt voor je reaktie Soes,
 
Ik heb zelf maar wat gevogeld met Schar C, en ik moet zeggen dat
het goed gelukt is.
Heb op gevoel wat water toegevoegd tot het een stevig papje werd
en toen gebakken in zonnebloem olie.

Ze zijn Lekker!!!

Allemaal de allerbeste wensen en veel gezondheid voor 2006

gr. Ireentje

ami

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 2056
  • Geslacht: Vrouw
  • g.v eten , a way of living!
Re: Appelbeignets
« Reactie #8 Gepost op: januari 04, 2006, 16:49:34 »
soezepoes, ik heb je recept gevolgd, nou ja vriendlief dan, en z zijn goed gelukt.
waren wel erg bleek scheterig van kleur(invergelijk met koopmansmix voor mijn vader)maar de smaak was prima.
heb er heerlijk van gesmuld.
tnx nog ami
coeliakie marsh1 sinds maart 2005.nu marsh 0. vanwege 1 jaar  candida dieet, eet ik nu nog met weinig suiker.

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26418
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Re: Appelbeignets
« Reactie #9 Gepost op: januari 04, 2006, 17:25:56 »
Als je melk gebruikt ipv water dan worden ze een stuk donkerder.  :)
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl

T.M.

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 146
  • Geslacht: Vrouw
Re:Appelbeignets
« Reactie #10 Gepost op: oktober 20, 2011, 15:56:16 »
Heb net deze appelbeignets gemaakt, zijn erg lekker :duimop: