Auteur Topic: Wokgerecht met bieflappen (of kip, of schnitzel)  (gelezen 5828 keer)

soezepoes

  • "Soes"-chef
  • Administrator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 26412
  • Geslacht: Vrouw
  • Don't worry, be happy !
    • Coeliakieforum
Wokgerecht met bieflappen (of kip, of schnitzel)
« Gepost op: november 27, 2005, 15:29:10 »
Als je eens niet zoveel tijd hebt is een wokgerecht altijd een uitkomst.
Meestal kook ik eerst de rijst en als die staat uit te dampen maak ik het wokgerecht klaar.


600 gram bieflappen, in dunne reepjes gesneden
2 grote uien, in hale ringen gesneden
1 rode paprika en 1 groene paprika, allebei in dunne reepjes gesneden
3 teentjes knoflook uit de knijper
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder
1/2 liter tuinkruidenbouillon
1/2 dl. kookroom
1 dl. rode wijn
peper
verse peterselie, fijngeknipt
maizena
 
Laat de wok heel heet worden. Roerbak uien, knoflook en paprika een paar minuten in wat hete olie.
Doe dan de repen vlees erbij en bak ze een minuutje mee.  Doe de tomatenpuree erbij en laat
een paar minuten onder constant roeren doorbakken. Voeg paprikapoeder en peper naar smaak toe en roer weer goed door elkaar.
Voeg beetje voor beetje de bouillon en de rode wijn toe. Laat heel even koken en bind de saus met wat aangemaakte maizena.
Draai het vuur uit en roer er tot slot de room door. Strooi erpeterselie over.
Dit kun je eventueel ook met kipfilet of varkensschnitzels (natuurlijk ongepaneerde) klaarmaken.
Het gerecht zeker niet te lang laten sudderen want dan wordt het vlees droog.
Wij eten het met rijst en een lekkere groente.

 :wink:
Mijn lief T. heeft al 33 jaar coeliakie.

Ik voeg zelf nooit zout toe aan het eten en vermeld het daarom ook nooit in recepten. Houd daar dus rekening mee en voeg het naar eigen smaak toe.

Kijk voor mijn recepten ook op http://kookdewereldrond.blogspot.nl