Auteur Topic: cocos chocholade taart  (gelezen 3597 keer)

lies merceij

  • Global Moderator
  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 29791
  • Geslacht: Vrouw
cocos chocholade taart
« Gepost op: januari 30, 2004, 21:10:15 »
Dit zag ik net op de yahoo groups.
Zal ook wel kunnen in de bmm lijkt mij.
Lies
 ;)



Je maakt een cake beslag


200 gram suiker *1
200 gram zachte boter (zelf smelt ik ze in een bakje in de magnetron
zonder heet te laten worden)
2 eieren.
200 gram meel *2
50 gram geraspte kokos
reep grof gemalen chocola *3
geraspte appel
2 eetlepels vocht, dat kan water, melk of vruchtensap zijn. Let wel op,
bij vruchtensap iets minder suiker te gebruiken anders wordt het erg
zoet.

Vet een taartvorm *4 in en bestrooi hem met meel, of beleg hem met
bakpapier.
Zet de oven aan op 180

Mix de suiker en de boter goed door elkaar tot het mooi romig is.
Doe er de eieren bij. Vroeger leerde ik dat je ze er stuk voor stuk bij
moest doen, maar ik ben gemakzuchtig en gooi ze er allebei tegelijk in.
Ca 4 minuten goed doormixen.
Alle ingredienten er door, en alles rustig door elkaar mengen *5
In de bakvorm doen en dan in de oven.

Ca. 50 minuten.

Goed af laten koelen voor je het uit de vorm haalt anders breekt ie,
tenminste bij mij.
Wil je er een extra feestelijk taartje van maken, of vind je hem te droog
(zoals mijn vriend dat vindt) dan kun je hem in de lengte doorsnijden *6
en er jam, en- of- iets anders, slagroom? tussen doen.



-*1- Ik gebruik altijd 100 gram suiker omdat ik er genoeg andere zoete
dingen doorheen doe, maar dat is erg weinig voor de meeste mensen.

-*2 - ik heb dit keer schar C gebruikt, maar een vorige keer had ik le
poole voor wit brood, en daarvoor gebruikte ik wel mais en rijstemeel.
Met Le poole vind ik het het allerlekerste, maar dat is voorkeursmaak.

-*3 - ik gebruik het merk Swiss (gewoon uit de supermarkt, weet niet of
ze het allemaal hebben, wel bij A.Hein) noir, 72%, of het gegarandeerd
100% glutenvrij is weet ik niet, nooit nagevraagd.

Iemand noemde de handige tip van een koffiemolen, niet duur, en altijd
handig voor van alles en nog wat, zoals suiker en noten malen. Ik heb er
zelf een andere machine voor waarin ik ook het vlees maal voor gehakt.
Ik snijd de chocola altijd zelf met een scherp (molen) mesje op een
plank, dat knoeit wel, maar je krijgt dan mooie ongelijke schraapsels.

-*4- Je kunt willekeurige lage vorm gebruiken, ook een appeltaart vorm.

-*5- volgens de exbakker hier mag je meel er niet meer doorheen mixen
maar moet je het spatelen. Ik sta nergens garant voor, maar ik heb het
nog altijd niet gespateld en mix altijd omdat het spatelen te zwaar aan
mijn arm is.

-*6- Je kunt een hele taart vrij makkelijk doorsnijden als hij helemaal
koud is, met een draadje eromheen:
maak aan de zijkant waar je wilt beginnen een inkeping met een mes.
Leg hier (bijvoorbeeld) een flosdraadje in en leg dat verder rondom de
taart, ben je er niet bedreven in snij dan helemaal rondom met een mes
een voor (gootje) een klein stukje in zodat je daar het draadje inlegt.
Trek dan het draadje langzaam-voorichtig, samen.

Durf je dit niet, dan kun je ook per gesneden taartje doorsnijden met een
mes. Heb je in ieder geval geen risico op dat het fout gaat.

===Variatie op dit recept==
Voeg in plaats van chocola, fijn gesneden, gewelde abrokozen, of rozijnen
toe.

Vrouw van Aad: Aad is glutenvrij en tarwezetmeelvrij en  MGD vrij sinds 2003 en lactosevrij.

Marianne

  • Gast
Re:cocos chocholade taart
« Reactie #1 Gepost op: januari 31, 2004, 15:23:48 »
Mjam, mjam, ziet er lekker uit.  :hapslok:
Ik ga hem binnenkort proberen.

Marianne