Een recept van mWhistle:
De kerriekip? Ik heb de vreselijke neiging om 'experimenteel' en behoorlijk 'expressief' te koken, vooral sinds het glutenvrij is. Dus alles gaat een beetje op gevoel.
In de foodprocessor een uitje, een boel knoflook, een heleboel (glutenvrije) kerriepoeder en één Madame Jeannette (héél héét pepertje) met een flinke tomaat fijnmaken.
Een x aantal kippenbouten flink met kerriepoeder mishandelen en aanbraden in een beetje olie. Vervolgens het kruidenprutje erbij, een tablet voor kippenbouillon en aanvullen met water. Op een laag pitje laten borrelen/stoven.
Dat laat ik een goed anderhalf uur trekken. Aardappels schillen en in grove stukken bij de kip plonzen, die zijn in een half uurtje gaar.
De roti maak ik door een paar fikse eetlepels rijstmeel, boekweitmeel en vooral kikkererwtenmeel bij elkaar te mikken, en met wat water tot een deeg te kneden. Kan in principe van elke GV-meelsoort, neem ik aan. Het deeg rol ik uit tot pannenkoekjes, en die bak ik aan beide kanten in een beetje olie.
Erg lekker met kousenband, of een salade, eventueel wat hardgekookte eieren erbij....
En pas nu bemerk ik dat mijn chaotische manier van koken toch een afspiegeling van karakter is...
Veel succes!
Groetjes, Marijke