Auteur Topic: Coeliakie of iets anders  (gelezen 1031 keer)

Reader

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 17
Re: Coeliakie of iets anders
« Reactie #15 Gepost op: februari 02, 2021, 19:39:57 »
Pasta van bruine rijst, kikkererwten, linzen of boekweit?

https://www.ekoplaza.nl/search/?qry=pasta/allergieen=tarwe-en-glutenvrij/soort=pasta-op-alternatieve-basis

Wij eten ladingen aardappels: gekookt, gebakken, uit de oven.

Kikkererwten hetzelfde.. bruine rijst nog niet geprobeerd, dat wordt eens binnenkort tijd. Vandaag weer problemen gehad met mijn stoelgang terwijl ik geen tarwe of gluten binnenkreeg. Eieren, gv brood en koffie. Later als tussendoortje kwark en hup weer prijs.

Ik reageer echt op van alles maar extreem tegen tarwe... pfff ik wil hier zo graag van af zijn.

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8840
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Re: Coeliakie of iets anders
« Reactie #16 Gepost op: februari 02, 2021, 21:13:22 »
Eerste hulp bij pds: schrap voorlopig de koffie. Ik hoop dat je ook thee of water lust.

Werkt dat niet goed, probeer het dan eens zonder kwark (ik neem aan dat je naturel kwark had). Of vervang de kwark door Activia yoghurt, goed voor je darmflora.

Als derde kun je Yam brood proberen.

En maiseieren. Of wat sla en komkommer op je brood. Als dat goed gaat, samen met Huttenkase. Of appelstroop, pindakaas op je brood.

Ik zorgde in het verleden voor een veilig basisdieet. En ging vandaar uit dingen toevoegen.

https://www.mlds.nl/chronische-ziekten/pds-prikkelbare-darm-syndroom/hoe-gaat-het-verder/?gclid=CjwKCAiAjeSABhAPEiwAqfxURdcoqkSye7HmP2spTP_TIM5WtV5YgdkSE1swWko-KhrHWf6BNusLYhoCWIUQAvD_BwE

Maar degene die je nog beter kan helpen is een dietist.
Mijn zoon (21) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.