Zo ging het bij ons ook. Ik maakte een afspraak bij de kinderarts omdat de rest van de klas omhoog schoot maar mijn zoon de eerste jaren van de middelbare school bleef steken met zijn groei. Ik hoefde een paar jaar op rij geen nieuwe kleren te kopen. Achteraf gezien maakte ik me onnodig zorgen, want hij schoot toch omhoog. Alleen op een later tijdstip dan de rest van de klas. En dat kwam ik ook tegen in de medische literatuur: kinderen met een auto-immuunziekte zoals coeliakie groeien vaak wat later en belanden ook vaak wat later in de puberteit, ze zijn wat trager in hun ontwikkeling gemiddeld genomen. Hier ging mijn zoon op zijn 15e opeens de lucht in (hij werd langer dan ik ooit had verwacht en groeide ons voorbij) maar bleef qua gewicht steken op dat van de basisschool. Wat hier goed hielp is wat Koekie ook al schrijft: volle melk, volle yoghurt, slagroom, roomboter. En veel noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, ik maak granola met gedroogd fruit erdoor, kokos kan ook, jij kunt ook zaden en pitten toevoegen, en honing als ze dat lust). Ruim vlees (gebraden in roomboter, frietjes ook in roomboter en mayo van olijfolie). En zo veel mogelijk eetmomenten benutten. Dus altijd tussendoortjes, geen eetmoment overslaan. In de zomer veel vers fruit (dan wordt mijn zoon standaard een kilo zwaarder). En zoveel mogelijk volkoren glutenvrije granen. Die mogelijkheid hebben wij helaas niet (of niet meer; ik kan geen granen vinden met 0 ppm gluten) maar jij wel: teff, haver, zilvervliesrijst, quinoa, volkoren mais etc. Dus geen brood met 'zetmeel' daar zit qua voedingswaarde nauwelijks iets in. Maar wel met meel. bv. havermoutpap, boekweitpannekoeken (half boekweitmeel, half Doves Farm rijstmeel), Yam haverbrood etc. Hopelijk wil ze nieuwe dingen proberen! Misschien samen wat experimenteren en in de keuken staan. En voor de rest: een bezoekje aan de diëtist kan ook nieuwe inzichten opleveren. Succes!