januari 27, 2021, 10:15:07
Welkom,
Gast
. Alsjeblieft
inloggen
of
registreren
.
Mijn forum
Inloggen
1 uur
1 dag
1 week
1 maand
blijvend
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Index
Help
Zoek
Inloggen
Registreren
Nieuws:
Nieuw ?
Stel je even voor !
Mijn forum
»
Coeliakie
»
Coeliakie in de publiciteit en onderzoeken
»
EU rapport signaleert dat coeliakie (nog steeds) vaak niet wordt ontdekt
« vorige
volgende »
Print
Pagina's: [
1
]
Omlaag
Auteur
Topic: EU rapport signaleert dat coeliakie (nog steeds) vaak niet wordt ontdekt (gelezen 835 keer)
tine
Gold Member
Berichten: 8817
Geslacht:
Nulglutendieet
EU rapport signaleert dat coeliakie (nog steeds) vaak niet wordt ontdekt
«
Gepost op:
juli 27, 2020, 16:46:47 »
Op Foodlog verscheen een samenvatting van een recent EU rapport van maagdarmleverartsen over het belang van goede voeding voor de gezondheid:
https://www.foodlog.nl/artikel/europese-mdl-artsen-luiden-de-noodklok-over-processed-foods/
Hier vind je het EU rapport:
https://ueg.eu/files/333/310dcbbf4cce62f762a2aaa148d556bd.pdf
Daar staat oa in dat de meeste coeliakiepatiënten niet weten dat ze deze ziekte hebben. Hetzelfde geldt voor andere aan gluten gerelateerde ziekten (NCGS, tarwe-allergie, glutenataxie). De artsen willen dat coeliakie beter wordt opgespoord. Daarnaast is kruisbesmetting voor coeliakiepatiënten een dagelijks probleem. Daar zou een oplossing voor moeten komen. Ook de etikettering van voedsel is vaak niet duidelijk.
Gelogd
Mijn zoon (21) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.
Print
Pagina's: [
1
]
Omhoog
« vorige
volgende »
Mijn forum
»
Coeliakie
»
Coeliakie in de publiciteit en onderzoeken
»
EU rapport signaleert dat coeliakie (nog steeds) vaak niet wordt ontdekt