Auteur Topic: Naar buiten voor vitamine D en sterkere weerstand  (gelezen 1230 keer)

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8817
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Naar buiten voor vitamine D en sterkere weerstand
« Gepost op: maart 27, 2020, 06:55:25 »
Vanaf vandaag kan het weer: buiten vitamine D opdoen als de zon schijnt. Vitamine D wordt opgenomen via de huid en versterkt de weerstand. Naar buiten gaan is één van de dingen die je kunt doen om je weerstand te versterken. Zeker aan het eind van de winter als de hoeveelheid vit.d bij de meeste mensen laag is. Een pilletje slikken (10 mcg) kan natuurlijk ook (dat zouden alle mensen in de winter moeten doen, met en zonder coeliakie).

Tussen 12.00 en 13.00 uur is de zonkracht hoger dan 3 en kun je de meeste vitamine D bijtanken (uiteraard niet te lang in de zon blijven als die krachtiger wordt tzt).  Hier een plaatje van de zonkracht van vandaag https://www.rivm.nl/zonkracht

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/van-warm-bad-tot-vitamine-c-infuus-on-waarheden-over-corona-wondermiddelen~b28a2398/
Mijn zoon (21) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

cookiedough

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 1
Re: Naar buiten voor vitamine D en sterkere weerstand
« Reactie #1 Gepost op: december 14, 2020, 16:17:55 »
Beetje een oud topic, maar zeker niet verouderd! Ik zie dit steeds vaker vermeld (ook op nieuwssites en dergelijke), en vitamine D is zeker niet onbelangrijk. Vooral nu ook met de gure wintermaanden die op komst zijn is het zeker belangrijk om je vitamines te blijven opnemen. Ik gebruik persoonlijk deze (https://www.flinndal.nl/vitaminen/vitamine-d-tablet), er is ook een sterkere versie, maar ik vind persoonlijk deze voldoende.

Blijf veilig, iedereen! :-)