Goedemorgen,
Graag jullie advies en/of ervaring wat betreft werken in een glutenbevattende omgeving.
Momenteel kan ik namelijk intern doorstromen naar een leukere functie binnen het bedrijf waar ik werk.
Ik ben werkzaam bij gespecialiseerd laboratorium voor voedselveiligheid.
Voor mijn nieuwe functie zal ik monsters moeten gaan onderzoeken. Het gaat dan om voeding voor mens en dier.
Dit zijn grotendeels glutenbevattende producten!! Ook zal ik deze producten (echt alles is het, taart, brood, vlees, kattenbroeken, ijsje, drank etc.) moeten vermalen met machine (in een zuurkast).
De vraag is, is mogelijk en verstandig aangezien ik Coeliakie heb??!!
Ik eet de producten natuurlijk niet en zal (zoals altijd) mijn handen veel wassen (met name voor de lunch etc).
Is toevallig iemand hier bekend mee? Kan ik bijvoorbeeld Coeliakie klachten krijgen doordat er in de lucht gluten zweven?
Ik kom dan eigenlijk dagelijks in aanraking met gluten! Ik eet ze alleen niet. De vraag is dus kan ik er ziek van worden zonder het te eten?
Ik heb hierover van de week ook overleg met mijn MDL arts maar wil zoveel mogelijk informatie opvragen dus vandaar dat ik de vraag ook hier stel :-)
Hopelijk kan iemand mij helpen en/of adviseren!