Auteur Topic: Nieuw ingrediŽnt in glutenvrije crackers: meel van cactusblad  (gelezen 327 keer)

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8691
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Nieuw ingrediŽnt in glutenvrije crackers: meel van cactusblad
« Gepost op: februari 19, 2020, 00:47:08 »
Niet alledaags, glutenvrij meel van de 'bladeren' (als je die zo kunt noemen) van een cactus, en een 'gom' die de boel aan elkaar plakt, afkomstig van dezelfde cactus, voor smaakvolle glutenvrije crackers... (er zit 5% cactusmeel in naast andere meelsoorten, en een beetje gom, 2%).

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814620300248?dgcid=raven_sd_recommender_email
Mijn zoon (20) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.