Coeliakie > Coeliakie bij kinderen

Wachten op uitslag Coeliakie

<< < (2/2)

tine:
Dit maakt de kans op coeliakie een stuk kleiner. Fijn dat je naar de kinderarts kunt. Een afbuigende groeicurve is meestal een teken dat er toch iets aan de hand is. Het kan ook komen omdat hij zo weinig eet, natuurlijk. Maar dan zit je met de vraag waarom. Hopelijk kan de kinderarts jullie verder helpen. Succes met de zoektocht!

Nette1989:
Deze week zijn we bij de kinderarts geweest.

Zij heeft onze vent onderzocht en vond het opgeblazen buikje en de afdalende curve wel zorgelijk. Zo op alle symptomen en hem gezien te hebben dacht ze aan coeliakie. Maar omdat de bloeduitslag negatief is wil ze dit voor nu naast zich neer leggen.

We moeten nu zijn ontlasting inleveren, dit gaat op de kweek (eventueel een parasiet). Mocht daar niks uitkomen dan gaan we een aantal weken laxeren om een verstopping uit te sluiten. We moeten sowieso volgende maand weer komen. Wat we gaan doen als nergens wat uitkomt kon ze niet zeggen, ze wilde het stap voor stap bekijken.
Dus voor nu, afwachten wat en of er wat uit de kweek komt.

tine:
Ik ben erg benieuwd. Fijn dat ze het serieus neemt en op zoek wil gaan naar de oorzaak. Opnieuw afwachten dus. Gelukkig is het poep-onderzoek niet vervelend voor hem. Je hebt wel een berg geduld nodig. Kan hij nog wel lekker spelen en slapen? Of merk je ook aan zijn gedrag dat hij zich niet lekker voelt? Misschien lastig te beoordelen bij een kind van 2 ...

Nette1989:
Geduld moeten we inderdaad nogal hebben. Spelen doet hij gelukkig nog wel maar er zijn dagen dat hij heel weinig kan hebben. Hij huilt dan snel, maar dit is al langere tijd zo. Je merkt dar hij niet zichzelf is, ‘iets’ zit hem dwars. Slapen doet hij wel goed gelukkig.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie