Tja, hoe wordt het enzym geproduceerd, waar komen de andere ingrediënten vandaan, plus wat wordt er nog meer in dezelfde (fabrieks)omgeving gemaakt? Kun je meer te weten komen via de producent?
Ik blijf de herkomst van ingrediënten voor supplementen altijd schimmig vinden (ik heb bv. de afgelopen drie jaar nog geen goede vit.D gevonden).
Misschien kun je kefir maken op waterbasis? Ik heb het nog niet geprobeerd, maar dan zou ik kokosbloesemsuiker gebruiken van Royal Green, een appel, peer of banaan (ik eet op het moment AH bio bananen en Chiquita bananen) en appelazijn (die heb ik zelf gemaakt van appelschillen en een theelepeltje suiker onderop).
Heb het even opgezocht, AN-PEP (het enzym dat gluten afbreekt) kan geproduceerd worden met behulp van glucose en dextrose...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Aspergillus_nigerVitamines voor supplementen worden ook vaak geteeld op een bodem met glucosestroop.