Mijn gouden tip is: koop een pastamachine.
Ik heb een paar jaar geleden de pastamachine van Philips gekocht. Dit is een absolute aanrader.
Het maken van pasta is echt heel erg simpel, en het is ook heel geschikt om samen met kinderen pasta te maken.
Het leuke is dat je ineens allerlei vormen pasta kunt maken, en de pasta is ook gewoon heel lekker.
Mijn basisrecept voor 2 personen: 150 g maismeel, 4 g xanthaangom, 1 ei loskloppen en aanvullen tot 100 g.
Doe alles in de pastamachine, en hopla: 10 min later komt je verse pasta uit het apparaat.
Spaghetti, lasagne, penne, tagliatelle: dat is afhankelijk van de vorm die je kiest.
Inmiddels maak ik ook noedels van boekweitmeel en/of rijstmeel voor oosterse recepten.
En als we veel tijd hebben maken we zelf ravioli. Dus ook voor de verfijnde maaltij biedt dit allerlei mogelijkheden.
Ik gebruik deze pasta ook voor gasten die normaal gluten eten. Het is zo lekker dat niemand daar bezwaar tegen heeft.