Coeliakie > Coeliakie

Glutensoorten

<< < (2/2)

tine:

--- Citaat van: Nessa op september 08, 2018, 13:26:45 ---
Ik weet dat ik risico loop op coeliakie vanwege mijn moeder, maar zij was verder heel anders: broodmager, vaak diarree. En ik: te dik, vaak obstipatie. Dus als we allebei coeliakie hebben cq hadden dan gaat het wellicht toch om een iets andere reactie, denk ik.
Mijn broer (die ook coeliakie heeft) zit er tussen: hij heeft helemaal geen darmklachten, het is bij hem ontdekt omdat zijn zoontje coeliakie bleek te hebben en met een moeder ťn een zoon met coeliakie heeft hij zichzelf toen ook maar laten testen (darmbiopt).

Groetjes, Nessa

--- Einde van citaat ---

Ik herkende ook niet dat ik coeliakie had, sliep wel enorm veel, maar verder waren er weinig overeenkomsten met mijn zoon, ik had vooral last van astma en jeuk, mijn zoon had last van buikpijn, overgeven, bolle buik, obstipatie, snel geÔrriteerd, gewrichtspijn, groeiachterstand etc. Op dit moment worden er meer coeliakiepatiŽnten ontdekt met overgewicht dan met ondergewicht. Maar dat komt ook omdat artsen niet zo snel denken dat iemand die te zwaar is tegelijkertijd ook ondervoed kan zijn door coeliakie. Zie ook deze info van het VUmc http://www.coeliakieforum.nl/index.php?topic=24022.msg641549#msg641549 en http://www.coeliakieforum.nl/index.php?topic=23919.msg640461#msg640461

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie