Coeliakie > Coeliakie

Maag/darm onderzoek voeding

(1/1)

Jvbuuren:
Beste forumleden,

Er is ondanks in mijn bloed een gluten gevoeligheid gevonden, nu heb ik eind deze maand een maag/darm onderzoek.
Nu ben ik al begonnen met glutevrij te eten, en ik merk aan mijn buik en ontlasting dat het gelijk een stuk beter gaat, nu is mijn vraag of ik voordat ze met een endoscoop onderzoek gaan doen en een biopt weg gaan halen mijn voeding glutenvrij moet houden of dat ik mijn normale voeding voort moet zetten, want ik ben bang dat mijn darmen zich herstellen en ze tijdens het onderzoek niks meer kunnen vinden.

Ik hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden,

Met vriendelijke groet,
Jitte

alexandra1980:
Je moet direct weer gluten gaan eten, want anders loop je het risico dat je darmen herstellen voor het onderzoek. Dan zien ze niks en krijg je geen diagnose. Je moet gewoon gluten blijven eten tot het onderzoek. De dag erna kun je beginnen met glutenvrij eten.
Succes!

tine:
En ga nog even snel alles eten (en drinken) wat je lekker vindt... (glutenvolle) taartjes, frikandellen, pizza, croissantjes, bier etc. Daar zijn wel glutenvrije varianten van, maar die zijn meestal minder lekker.

Nog een paar weken, en dan weet je waar je aan toe bent, of je werkelijk coeliakie hebt; die kans is groot als je bloeduitslagen positief waren.

Je kunt je al wel verdiepen in het glutenvrije dieet, maar begin er pas mee na het darmonderzoek. Als je inderdaad coeliakie hebt, kun je vervolgens het beste naar een ditist gaan die hierin gespecialiseerd is, namen en adressen kun je vinden bij https://www.glutenvrij.nl/hulp_van_arts_dietist/gespecialiseerde_ditisten. Succes met het vervolg!

Jvbuuren:
Beste Alexandra en Tine,

Bedankt voor deze antwoorden, dan blijf ik voorlopig nog even gluten eten en drinken.
Nu eerst dan maar eens een lekker biertje drinken  ;)

Met vriendelijke groet,

Jitte

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie