Auteur Topic: banana bread  (gelezen 212 keer)

JosjeC

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1079
banana bread
« Gepost op: augustus 13, 2018, 12:16:17 »
ingrediŽnten:

droge mix:
100 gram havermeel
50 gram amandelmeel
50 gram wit keukenmeel (ik had AH vrij van gluten meelmix)
50 gram bruine basterdsuiker
5 gram fiberhusk
2-3 gram koekkruiden (veel recepten schrijven kaneel voor, maar ik had geen losse kaneel meer)
7-8 gram bakpoeder


natte mix:
200 gram zeer rijpe banaan, gepureerd tot vloeibaar
2 grote eieren
50 gram neutrale plantaardige olie (ik had koolzaadolie)
125 gram volvette Griekse yoghurt

vulling:
ik had een flinke hand rozijnen en een flinke hand walnoten, maar je kunt zelf natuurlijk van alles verzinnen (bessen, chocoladestukjes etc.) of je laat het weg.

voor de vorm:
boter

-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Klop de ingrediŽnten voor de natte mix goed door elkaar (ik gebruikte mijn mini-blendertje tot het een soort bananen-shake was).
-Meng de ingrediŽnten voor de droge mix goed door elkaar in een beslagkom.
-Roer de natte mix door de droge mix tot je een mooi glad cakebeslag zonder klontjes hebt.
-Roer de eventuele vulling erdoor.
-Giet in een beboterde cakevorm.
-Bak ongeveer een uur in het midden van de voorverwarmde oven.
-Eerst af laten koelen voor je hem uit de vorm haalt denk ik, want bij mij brak hij (te ongeduldig omdat hij zo lekker rook, eenmaal afgekoeld kon ik er met een broodmes mooie plakken van snijden en was hij niet enorm kruimelig of breekbaar)