Vandaag heb ik een heerlijk taartje verzonnen en wil het graag delen met jullie
Het is zomers taartje met koekbodem van havermout en amandelmeel gevuld met rand van appelpartjes, lemoncurdkwarkvulling en bovenop zomerfruit
Koekbodem:
-50 gram havermout
-50 gram gemalen amandelen
- 100 gram (glutenvrij) meel
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 90 gram kokosolie
Vulling:
- 250 gram magere kwark naturel
- 250 gram yoghurt
- 250 ml slagroom
- halve pot lemoncurd
- 5 blaadjes gelatine
- 2 rode appels, gewassen en in dunne plakjes (met schil!) gesneden
- 250 gram aardbeien, gehalveerd
- 100 gram rode bessen
- 100 gram witte druiven zonder pit, gehalveerd
Bereiding:
1) Smelt de kokosolie in de magnetron.
2) meng de overige ingrediënten van de koekbodem in een beslagkom, voeg als laatste de vloeibare kokosolie toe en meng tot er een soepel koekdeeg ontstaat.
3) verdeel
over een springvorm 24 cm en druk aan met een lepel. Bak de koekbodem 20 min op 175 graden hetelucht, laat afkoelen en stort over op een mooi serveerbord. Was de ring van de springvorm af, spoel af met koud water en zet over de koek heen en plaats in de koelkast (of vriezer) om goed af te laten koelen.
4) week 5 blaadjes gelatine
5) klop de slagroom en zet in de koelkast
6) klop de kwark, yoghurt en lemoncurd los in een kom
7) los in een pannetje de gelatine op in 5 eetlepels water. Laat water niet koken en koel af tot kamertemperatuur. Voeg paar eetlepels kwarkmix toe en mix tot egaal mengel. Meng nu met het overige kwarkmengsel en zet in de koelkast.
8 ) haal koekbodem uit de koelkast en verdeel de dunne appelschijfjes dakpansgewijs over de rand van de koekbodem
9) voeg het kwarkmengsel toe in het midden van de koek (let op: taartje wordt nóg mooier als je kwarkmengsel niet over de appeltjes verdeeld, maar in het midden houdt) en laat minimaal 3 uur opstijven
9) voor het serveren haal je de ring weg en versier je met een cirkel van aardbeien, in het midden rode besjes en als laatste de gehalveerde witte druiven eroverheen
Eet smakelijk!