Auteur Topic: Lunch tips voor skivakantie Dolomieten ItaliŽ  (gelezen 2491 keer)

Claudia

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 1
Lunch tips voor skivakantie Dolomieten ItaliŽ
« Gepost op: februari 23, 2018, 14:52:26 »
Hebben jullie tips voor een glutenvrije lunch op de skipiste?

Sinds eind november weet ik dat ik coeliakie heb en het wordt mijn eerste vakantie waarin ik glutenvrij moet eten.
Ik ga naar ItaliŽ naar de Dolomitieten. Ik lees veelal dat kruisbesmetting in de restaurants op de skipiste lastig is te voorkomen.
Vandaar dat ik zoekend ben naar tips voor een lunch op de skipiste.
Wat nemen jullie mee voor eten voor op de piste, zijn er nog andere opties naast het meenemen van een glutenvrij broodje, fuit of notenrepen?

Alvast bedankt voor de tips.

reisa

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 149
Re: Lunch tips voor skivakantie Dolomieten ItaliŽ
« Reactie #1 Gepost op: maart 06, 2018, 09:52:14 »
Zelf ga ik altijd skiŽn in Oostenrijk en neem vaak zelf lunch mee, gewoon brood en soep in een thermosfles. In de restaurants in Oostenrijk worden de allergenen steeds beter aangegeven en is er altijd wel een glutenvrije optie als gebakken aardappelen of een gepofte aardappel en dat gaat bij mij altijd goed. Misschien kan iemand je helpen via Facebook, zoek het gebied op en vraag of iemand informatie heeft over glutenvrij eten in de berghutten of zoek de Facebookpagina van de restaurants op.