Auteur Topic: Baksoda/ zuiveringszout (rijsmiddel)  (gelezen 210 keer)

tine

  • Gold Member
  • Berichten: 8131
  • Geslacht: Vrouw
  • Nulglutendieet
Baksoda/ zuiveringszout (rijsmiddel)
« Gepost op: februari 13, 2018, 13:08:19 »
Ik gebruik geen bakpoeder maar baksoda ofwel zuiveringszout. Naast de meest bekende baksoda van Arm&Hammer is de 'baking soda' van dr. Oetker ook vrij van gluten (en niet gemaakt in een omgeving met tarwe):

Beste mevrouw,

Dr. Oetker Soda bevat geen gluten en wordt samengesteld in een fabriek waar geen Tarwe wordt verwerkt.

Veel bakplezier!

Met vriendelijke groet,
Dr. Oetker Consumentenservice
Mijn zoon (18) en ik eten allebei glutenvrij. Wij zijn extreem gevoelig voor sporen van gluten (via besmetting, tarwe-derivaten en hulpstoffen). Ik ben wetenschapsredacteur voor het Glutenvrij Magazine van de NCV.

12cook

  • Gold Member
  • *****
  • Berichten: 1264
  • Geslacht: Vrouw
Re: Baksoda/ zuiveringszout (rijsmiddel)
« Reactie #1 Gepost op: februari 13, 2018, 18:26:59 »
Fijn!

-Loes-

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 38
  • Geslacht: Vrouw
Re: Baksoda/ zuiveringszout (rijsmiddel)
« Reactie #2 Gepost op: februari 18, 2018, 09:49:01 »
Ik gebruik 100% wijnsteen (let op, geen wijnsteenzuur). Te koop bij brouwmarkt.nl